© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.10.2016 09:14:45

Mandarić: Če nekaj ne deluje, je to treba spremeniti

Potem ko smo že sinoči pisali, da je Ranko Stojić tako rekoč prevzel posle športnega direktorja in da je prihodnost Nenada Protege pri Olimpiji vse bolj vprašljiva, se je o temi za spletni portal RTV Slovenije razgovoril tudi predsednik Milan Mandarić

»Stojić bo opravljal naloge športnega direktorja, v celoti bo prevzel naloge, kako Olimpija igra, prihode in odhode igralcev ... Za podpredsednika smo ga imenovali, dokler je Nenad Protega še športni direktor. Ne bi bilo fer, da mu dajemo naziv športnega direktorja, dokler ne najdemo rešitve za Nenada,« je za RTV dejal Mandarić, ki je tako razjasnil, koga bo imel ob svoji strani pri aktualnih državnih prvakih.

nikolic mandaric af
www.alesfevzer.com

Spomnimo, da je srbski strokovnjak lani odstopil z mesta športnega direktorja, ko je bila ljubljanska garnitura povsem srbska. Ob koncu sezone je moral zaradi afere najprej oditi Marko Nikolić, nato nekaj dni kasneje še Stojić. Mandarić pa se je zdaj odločil, da bo znova združil moči s Stojićem, ki je bil vse od takrat vse prisoten na slovenskih stadionih.

»Tedaj se nisva razšla zaradi nogometnih nesporazumov, ampak zaradi nekih notranjih zadev, ki niso tako pomembne, a so bile zame pomembne v tistem času. Ko sem videl, da stvari ne gredo v pravo smer, sem razmišljal, koga naj vrnem. Nisem mogel najti boljšega človeka, kot je Ranko. Pozna moštvo in ligo. Zelo zadovoljen sem, da je začelo delovati. Vedno sem govoril, da bom tistemu, kar deluje, dal 100-odstotno podporo. Če ne deluje, pa je treba nekaj spremeniti. Vrnila sta se energija in entuziazem. Igralci so resnično dojeli, da ni šale - da moramo postati prvaki. Zmaga nad Domžalami je pomembna, saj smo malo skrenili s poti, kar se tiče igre, entuziazma in točk. Olimpija mora biti na vrhu in dobro igrati,« so besede Mandarića še zapisali pri RTV Slovenija.

protega mandaric nm
Nikola Miljković

O nadaljnji prihodnosti (še vedno) aktualnega športnega direktorja je povedal še naslednje: "Pogovarjamo se zelo profesionalno in gentelmansko, ne bi radi sprejemali neprofesionalnih odločitev. Videli bomo. Če bomo njegove želje prepoznali za prave, bo ostal, če ne, bo odšel. Življenje bo teklo naprej, tako kot bo nekoč teklo brez drugih, ki smo tu. Res je, pogovarjamo se o tem, da bi vodil mladinsko akademijo, a ni še nič določeno."