© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.09.2016 12:24:38

Direktor Maribora Bojan Ban: Stvari so Violam malo ušle iz rok

Drago Wernig - TAKA

Pri Mariboru se že več mesecev izogibajo intervjujem in dajanjem izjav, razen ko gre za uradne termine pred tekmami, le tu in tam se kdo pojavi v javnosti, zdaj je to storil direktor kluba Bojan Ban.

Poslovni direktor je v intervjuju za Večer spregovoril o številnih temah, med drugim se je dotaknil tudi do zdaj v Mariboru prepovedane, tabu teme, o športnem direktorju Zlatku Zahoviću, njegovem žaljenju Agima Ibraimija, ki je privedlo do tega, da je Makedonec zapustil klub, in o prestopkih navijačev v prejšnji sezoni, ki so najprej vdrli na trening, oklofutali Amirja Derviševića, potem pa po tekmi s Koprom še slekli drese nogometašem. 

"Z Zlatkom delava že leta skupaj, ves čas se pogovarjava, naredil je neverjeten posel, to marsikdo pozablja. Zadevo smo razčistili ..." je bil najprej zelo skop Ban, nato pa na očitek, da so se navijači počutili prikrajšane za informacije, dodal: "V Uefi si rečejo nogometna družina. Komunicirali smo po mojem mnenju korektno. Občutke, čustva navijačev razumem, a takrat smo povedali vse, kar je bilo treba, kar smo imeli povedati. Zlatko se je opravičil, o tem je razpravljal upravni odbor in zgodbo smo končali v dobro kluba, čeprav si je kdo od zunaj seveda želel, da bi padla kakšna glava. Rešili smo na naš način."

Ban je spregovoril tudi o navijačih v prejšnji sezoni: "Tisti petek, tisti trening in kasneje slačenje dresov, takrat so stvari tudi Violam malo ušle iz rok. In jim je še danes žal. Pa so bila ali pa so želela biti njihova opozorila v marsičem dobronamerna. Ko je težko, ko je zapleteno, ko kemija ni najboljša, takrat je treba imeti rad klub, navijati, pomagati, zaupati. Poglejte danes, tudi ko odigramo kakšno tekmo slabše, navijajo."