© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.09.2016 13:45:33

Zdaj je napadalcem Maribora lažje. Trener Darko Milanič razkril, zakaj

Drago Wernig - Taka

Nogometaše Maribora danes čaka tekma s Krškim, navijači vijoličastih pa so prepričani, da bodo njihovi ljubljenci dosegli še peto zaporedno zmago.

Po težavah na začetku sezone se zdi, da je Maribor zdaj vendarle ujel zmagoviti ritem. Vijoličasti so dobili zadnje štiri tekme, ob tem pa niso prejeli niti enega gola. V napadu so jih zabili deset, kar – roko na srce – tvori kar dobro povprečje. Navijači so prepričani, da se bo dober niz nadaljeval tudi v Krškem, kjer bodo štajerski nogometaši gostovali danes ob 20.15.

Optimist je tudi trener Darko Milanič, ki je v pogovoru za klubsko spletno stran razkril, zakaj gre njegovim napadalcem v zadnjem času bolje od nog. "Nekoliko smo spremenili postavitev, dali napadalcem drugačno vlogo. Več jih je v konici napada in jim je tudi zaradi tega lažje. Naloga napadalcev je, da zabijajo, to v zadnjem času dobro počnejo. Imamo širok izbor, skozi treninge in tekme se morajo nenehno dokazovati. Vsak dan prinaša nekaj novega, ne spimo na vmesnih dosežkih. Sunny je trenutno najučinkovitejši, želim njemu takšno nadaljevanje in vsem napadalcem, da ohranijo učinkovitost kot na zadnjih tekmah. Enako velja za druge igralce, saj smo dokazali raznovrstnost pri doseganju golov. Tako med člani začetne enajsterice kot pri tistih, ki vstopajo s klopi," je dejal Primorec na začasnem delu na Štajerskem.