© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.08.2016 14:32:39

Poškodovani Kašnik izvedel diagnozo

Drago Wernig - TAKA

Velenjčani so pred enim tednom v Stožicah aktualnim prvakom prizadejali prvi prvenstveni poraz v sezoni.

Toda tista tekma je povzročila kar nekaj slabe volje in nervoze, saj se je poškodoval kapetan David Kašnik. Devetindvajsetletni koroški branilec je v zračnem dvoboju z Blessingom Elekejem poskušal žogo izbiti pred nigerijskim napadalcem, pri tem pa zelo nerodno doskočil na iztegnjeno levo nogo.

Prizor je bil videti precej grdo in nekateri so ob tem pomislili na najhujše. Kašnik je moral marca 2014 enkrat že na operacijo, saj si je takrat strgal kolensko križno vez prav na tej nogi.

Nekaj dni pozneje je opravil magnetno resonanco, po kateri so zdravniki lahko podali končno diagnozo. Čakanje na izvid pa je bil precej mučen, kar je priznal tudi 29-letni Korošec. "Izvid sem dobil prek elektronske pošte in kar nekako težko mi ga je bilo odpreti," je povedal Kašnik, in nadaljeval: "Ko pa sem prebral, da so križne vezi ostale cele, je prišlo do velikega olajšanja."

Toda to še ne pomeni, da bo danes proti Gorici že pomagal svojim soigralcem. Poškodovan ima namreč meniskus, a za zdaj še ni znano, ali bo zaradi tega potreben kakšen manjši operativni poseg. Poleg tega so malo nategnjene tudi stranske vezi. Verjetno se bo na igrišče vrnil po kakšnem mesecu ali največ dveh.