© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.06.2016 15:01:51

Celtic potrdil prijateljsko tekmo, ki je dejansko sploh ne bo

Reuters

Julija v Stožicah tekma Olimpija - Celtic? Škoti pravijo, da. Toda temu vendarle ne bo tako.

Čeprav so pri škotskem velikanu Celticu včeraj sporočili, da se bodo med pripravami, ki jih bodo opravili v Sloveniji, pomerili tudi s Celjem, Olimpijo in Mariborom, pa vseh tekem dejansko ne bomo videli. V Areni Petrol in v Ljudskem vrtu se bodo nogometaši kluba iz Glasgowa sicer že res oglasili, toda v Stožicah jih ne bo. Da se nekaj kuha, je bilo moč slutiti že včeraj, ko zmaji tekme niso potrdili na svoji spletni strani, so pa zdaj sporočili, da obračuna ne bo.

Razlog, zakaj je temu tako, je preprost: Celtic je eden od možnih nasprotnikov Olimpije v kvalifikacijah za ligo prvakov. In če bi se na žrebu v Švici zgodilo, da bi se zeleno-beli res udarili med sabo, potem bi Olimpija ostala brez generalke pred začetkom nove sezone. Takšnemu tveganju se zmaji niso želeli izpostaviti, zato je bila tekma odpovedana.

"Res je, obstajali so določeni pogovori o morebitni izvedbi tekme, a zaradi dejstva, da nam lahko žreb kvalifikacijskih parov za ligo prvakov nameni ravno Celtic, pripravljalna tekma s tem nasprotnikom ne bi bila primerna. Enostavno bi bilo nemogoče, da bi se v primeru, da 20. 6. žreb Olimpiji nameni Celtic, v tako kratkem času dogovorili z drugim primernim klubom za izvedbo generalke pred prvo evropsko kvalifikacijsko tekmo. Vsekakor spoštujemo dejstvo, da si tako velik evropski klub želi odigrati pripravljalno tekmo z Olimpijo, a trenutni položaj klubov onemogoča izvedbo takšne tekme," je pojasnil novi poslovni direktor Olimpije Borut Arlič.