© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.05.2016 18:53:15

Kdaj bosta Olimpija in Maribor lahko začela z nakupovanjem?

www.alesfevzer.com

Uradno se poletni prestopni rok v Sloveniji začne 1. julija, toda za nekatere klube velja izjema.

Sezone 2015/16 še ni povsem konec, pred klubi v PLTS so še tekme zadnjega kroga. Kljub temu smo prepričani, da so številni z mislimi že v poletju, ko bodo lahko na novo oblikovali svoje igralske zasedbe. To bržčas še zlasti velja za oba vodilna kluba – Olimpija se bo verjetno želela okrepiti za igranje v Evropi, Maribor pa za to, da bi se kar najhitreje vrnil nazaj na prestol.

V Sloveniji se bo poletni prestopni rok začel tedaj, kot v večini preostalih držav, torej 1. julija. Toda klubi, ki so si zagotovili nastop v Evropi, bodo lahko na tržnico krenili že prej. Za zdaj so takšni Olimpija, Maribor in Domžale, po finalu pokala bo padla še odločitev, ali bo zadnji klub v mednarodnih vodah Celje ali Gorica.

Glede klubov, ki nastopajo v Evropi, in njihovega začetka trgovanja, NZS v svojem registracijskem zapisniku sporoča naslednje: "Po končanem prvenstvu in pred pričetkom poletnega prestopnega roka, lahko izjemoma prestopi igralec katerega klub nastopa v evropskem klubskem tekmovanju. Klubi lahko te igralce registrirajo od 15. 6. dalje."