© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.05.2016 15:54:58

Miroslav Radović samozavesten pred večnim derbijem

www.alesfevzer.com

Srbski veteran Miroslav Radović iz tedna v teden dokazuje, zakaj velja tehnično odlično podkovanega nogometaša, zdaj pa želi z izkušnjami pomagati Olimpiji do prvega naslova po več kot 20 letih.

Olimpija se v dvoboj z Mariborom podaja s tremi točkami prednosti pred tekmeci in ob morebitnem pozitivnem izidu bi lahko prav drevišnji derbi odločil o usodi obeh gorečih rivalov v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Radović je pred derbijem spregovoril za klubsko spletno stran. "Vemo, kaj lahko dobimo z morebitno zmago proti Mariboru. Več kot 'le' tri točke. V igri je naslov državnega prvaka, kar mesto Ljubljana in klub čakata že dve desetletji," je povedal izkušeni Radović, ki si je ime ustvaril pri Legii iz Varšave.

"Zavedamo se, da nam ne bo lahko, toda premoremo dovolj izkušenj, kakovosti in znanja, da se lahko zoperstavimo tekmecu, ki je v preteklih sezonah dominiral v slovenskem klubskem nogometu. Verjamem, da bomo odigrali pravo, moško tekmo in se na koncu z našimi izjemnimi navijači veselili pozitivnega razpleta," je še poudaril pred večnim derbijem, ki se bo začel ob 20.15.

miroslav radovic af
www.alesfevzer.com

In kakšni so razlogi za samozavest Radovića? "Kot sem že dejal, kakovost imamo. Izkušnje in talent prav tako. V Kopru smo ne nazadnje pokazali tudi psihološko stabilnost, ko smo po zaostanku z 1:0 preobrnili potek dogodkov in se veselili zaslužene zmage."

Po besedah srbskega nogometaša Maribor seveda ne bo kar tako položil orožja pred tekmeci iz prestolnice. "Maribor spoštujemo, toda naš cilj je kristalno jasen: zmagati na vseh štirih tekmah do konca sezone. Oni imajo izkušeno ekipo, ki je v zadnjih letih odigrala veliko število podobnih tekem, nas pa na drugi strani vodita velik motiv in želja, da se po dolgih 21 letih vrnemo na vrh slovenskega klubskega nogometa," je za nkolimpija.si dejal Radović.

miroslav radovic ap
Arsen Perić