© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.04.2016 08:24:39

Kako sta zamočila Viler in Handanović in kaj je potem dosodil sodnik (video)

Grega Wernig

Zadetek Krškega na tekmi z Mariborom je bil čisto prava mešanica bizarnega in sila spornega.

Maribor je v Krškem dosegel pomembno zmago v bitki za naslov prvaka. Spomladi razigrani Krčani so sicer pred svojimi gledalci izenačili na 1:1 in potem od tega zadetka dalje igrali z enim več, toda Štajerci so bili na koncu vseeno tisti, ki so slavili. Četa Darka Milaniča je slavila s 3:1, dejstvo pa je, da če bi se končalo drugače, bi v Ljudskem vrtu zagotovo še kako udrihali čez sodnike.

V nuklearnem mestu je pravico delil Rade Obrenović iz Ljubljane, številni pa so prepričani, da je pred zadetkom Krškega grobo oškodoval Maribor. No, res je tudi, da se je slednji sprva v težave spravil kar sam, in sicer po tem, ko je Mitja Viler nespretno podal žogo do Jasmina Handanovića, ta pa se je ujel na napačni nogi, zato mu ni preostalo drugega, kot da je posredoval z roko. Obrenović je dosodil indirektni prosti strel znotraj kazenskega prostora, temu pa je sledilo igranje z roko Marcosa Tavaresa na golovi črti. Mariborčani pravijo, da si je Brazilec zgolj varoval obraz, Obrenović pa je pokazal na belo točko in za nameček še izključil kapetana gostov.

Je sodnik ravnal prav? Ali pa je bila njegova odločitev prestroga? Kakorkoli, posnetek obeh spornih trenutkov je vsekakor vreden ogleda.