© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
17.04.2016 12:18:05

Ponosni Smiljanić tudi o komunikaciji z Nikolićem

Nikola Miljković

Olimpija je v Domžalah brez glavnega trenerja zabeležila pomembno zmago, s katero je ohranila prednost pred drugouvrščenim Mariborom.

Mariborski nogometaši so v prejšnjem krogu zaostanek za vodilno Olimpijo znižali na vsega dve točki, včeraj pa je Ljubljančane čakalo zahtevno gostovanje v Domžalah. Toda gostje so po zaslugi Roka Kronavetra slavili z 1:0 in dosegli 18. zmago v letošnji sezoni.

Zmage se je še dodatno razveselil pomočnik trenerja Olimpije Radoje Smiljanić, ki je na tekmi z Domžalami prvič sam vodil zmaje. Za trenerja Marka Nikolića, obračun je spremljal s tribune, je zaradi rasističnih opazk sezone bržkone končana.

"Glede na pomembnost tekme in dogodke v minulih dneh, ki so pustili določen pečat na igralcih, je bil naš previdnejši pristop na začetku tekme pričakovan. Tega sicer fantom nisem zaukazal, vendar bolj ko se je tekma prevešala v odločilno fazo, bolj smo bili nevarni in popolnoma nadzorovali potek obračuna v Domžalah," je za spletno stran ljubljanskega provoligaša povedal Smiljanić.

Strokovno vodstvo na čelu z glavnim trenerjem Markom Nikolićem se je očitno odlično pripravilo in že med tednom predvidelo vse mogoče scenarije. "Dogodki so si sledili po predvidenem scenariju, menjave pa so bile skrbno načrtovane, zato komunikacija med nami na klopi in glavnim trenerjem Nikolićem v nobenem trenutku ni bila potrebna. Ob tej priložnosti bi želel čestitati fantom in vsem v strokovnem vodstvu, ki so s pozitivnim razmišljanjem in spodbujanjem moštva prispevali svoj levji delež k tej popolnoma zasluženi zmagi," je še pristavil Smiljanić.