© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
12.04.2016 12:44:30

Nikolić odmeva tudi v zibelki nogometa

Arsen Perić

Ne samo v Sloveniji, rasistična opazka Marka Nikolića odmeva tudi zunaj naših meja.

Konec tedna sta bila v ospredju dva dogodka, ki sta se zgodila v povezavi z domačim prvenstvom v nogometu. Eden je spor med Agimom Ibraimijem in Zlatkom Zahovićem, drugega pa je zakuhal trener Olimpije Marko Nikolić, ki je svojemu varovancu Blessingu Elekeju namenil rasistično opazko. Ravno ta dogodek je odmeval tudi zunaj naših meja.

Na ta izpad Nikolića so opozorili naši južni sosedi Hrvati in srbski mediji, ki so ta dogodek na slovenskih zelenicah označili za velik škandal, nanj pa je opozoril tudi ugledni britanski Guardian. Pri slednjemu so zapisali, da bo Nikolić kljub žaljivkam "črni idiot" ostal trener Olimpije in dodali, da se je za izpad že opravičil nogometašu. Pozabili niso niti na starega znanca britanskih nogometnih zelenic Milana Madarića. Predsednik Olimpije je bil namreč v preteklosti lastnik Leicester Cityja in Portsmoutha.

"Klub se ograjuje od tega dogodka, ki je v nasprotju z našo filozofijo. Po pogovoru z Elekejem in Nikolićem smo prišli do zaključka, da trener igralca ni žalil zaradi rase. Za to ni opravičila, toda zaradi ene opazke, ki je bila izrečena v afektu, nismo želeli z morebitno napačno odločitvijo škodovati mlademu in zelo nadarjenemu strokovnjaku, pred katerim je svetla trenerska prihodnost," so še povzeli izjavo Mandarića.