© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.04.2016 19:27:23

Ko se lovi, zadane Mendy

Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Gorice so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:0).

Novogoričanom ni uspelo prekiniti neugodnega niza proti Mariborčanom. Primorci so namreč vijolične nazadnje premagali marca 2011, zadnja domača zmaga pa je še dve leti starejša. Danes pa so bili daleč o uspeha, saj so izbranci Darka Milaniča prevladovali v vseh elementih igre. Dosegli so dva gola, imeli več strelov, izvajali kar 12 kotov (domači nobenega), kar je bilo povsem dovolj za 15. zmago v sezoni, s katero ohranjajo štiri točke zaostanka za vodilno Olimpijo. Gorica pa po desetem porazu izgublja stik z vrhom, za Mariborom zdaj zaostaja že za 12 točk.

Tekma se je začela živahno s po eno polpriložnostjo na obeh straneh, nato pa se je igra nagnila na mariborsko stran. V 14. minuti je dotlej najlepšo priložnost zapravil Damjan Bohar, ki je dobil žogo na petih metrih, a mu je ni uspelo spraviti mimo Grege Sorčana, ki je izvrstno posredoval. Ta se je izkazal tudi v 20. minuti, ko se je malce na levi strani na robu petmetrskega prostora znašel Marcos Tavares, toda tudi njemu ni uspelo žoge spraviti v mrežo. Sorčan jo je z nogo preusmeril v vratnico.

V 23. minuti je imel veliko časa in prostora za strel Željko Filipović, toda žogo z desetih metrov poslal visoko čez vrata domačih. Mariborčani so bili boljši, nevarnejši, imeli kar nekaj priložnosti, v 39. minuti pa je znova moral posredovati Sorčan po Tavaresovem strelu malce z desne strani kazenskega prostora. Razpoloženi 20-letni mladi slovenski reprezentant Sorčan je pred koncem polčasa ustavil še en Boharjev strel in bil glavni dejavnik, da je po prvih 45 minutah ostalo 0:0.

Premoč Mariborčanov se je nadaljevala tudi v drugem delu, tako da ni bilo posebej presenetljivo, ko so Štajerci v 59. minuti povedli. Jean-Philippe Mendy je lepo prišel do strela v kazenskem prostoru in le zadel za 1:0. Isti igralec je dobrih deset minut pozneje podvojil mariborsko prednost, ko je po podaji Mitje Vilerja v kazenski prostor dosegel svoj 12. zadetek v sezoni. Blizu zadetka pa je bil na drugi strani Tilen Nagode v 85. minuti, ko je s približno 20 metrov malce z desne strani le za malo zgrešil cilj.
Gorica bo v 28. krogu v sredo gostila Olimpijo, Maribor pa bo gostoval v Zavrču.

Gorica - Maribor 0:2 (0:0)
Nova Gorica - Športni park. 1800 gledalcev. Sodniki: Balažič, Praprotnik in Kovačič (vsi Ljubljana).
Strelec: 0:1 Mendy (59.), 0:2 Mendy (70.).
Gorica: Sorčan, Gregorič, Mevlja, Jogan, Škarabot, Johnson (od 88. Humar), Kolenc, Osuji (od 66. Arčon), Nagode, Kotnik (od 77. Nunić), Burgić.
Maribor: Handanović, Mertelj, Šme, Defendi, Viler, Ibraimi (od 87. Rahmanović), Filipović, Kabha, Bohar (od 70. Bajde), Tavares (od 75. Novaković), Mendy.
Rumena kartona: Nunić, Kolenc.
Rdeči karton: /.