© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
01.04.2016 22:24:01

Na preizkušnji pri ljubljanski Olimpiji nogometaša iz Nigerije

Grega Wernig

Potem ko so zadeli v polno z Ezekielom Hentyjem, s katerim so zaslužili kar pet milijonov evrov, se pri Olimpiji še naprej spogledujejo z nogometaši iz Nigerije.

Ob koncu preteklega tedna sta v Ljubljano pripotovala mlada nogometaša iz Nigerije, ki si bosta poskušala zagotoviti prihodnost v zeleno-belem dresu. Nigerijski agent Akinola Makinwa, sicer mlajši brat Stephena Makinwe, ki skrbi tudi za karieri Blessinga Elekeja in Ezekiela Hentyja, je v Slovenijo pripeljal najstnika, ki slišita na imeni Joshua Oghene Akpudje in Sunday Samuel Adeoye. Oba sta bila rojena leta 1998, eden igra v obrambi, drugi v napadu.

"Prišla sta, ker še kako razmišljamo tudi o prihodnosti. Naši cilji niso povezani zgolj s člansko ekipo Olimpije, temveč želimo biti dominantni tudi v mladih kategorijah. V luči tega se trudimo skleniti sodelovanje z nekaterimi drugi klubi, na primer Interblockom, Bravom in Ilirijo, v mislih imamo tudi Dob, Radomlje, Grosuplje in druge. Toda to bo moralo biti sodelovanje, od katerega bomo vsi nekaj imeli. Kar zadeva oba Nigerijca, nisem prepričan, da sta na ravni, na kateri si želimo, da bi bila. Bomo videli, ampak tuji nogometaši morajo biti boljši od domačih, v nasprotnem primeru je nesmiselno, da bi prihajali k nam. Mislim, da se bosta vrnila v Nigerijo," je pojasnil športni direktor Olimpije Ranko Stojić.