© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
29.03.2016 08:21:34

Miran Pavlin: Osem golov Novakovića za naslov prvaka

Po prosti nedelji so se Mariborčani včeraj znova vrnili v delovni ritem, ki bo v naslednjih dneh podrejen sobotnemu gostovanju v Novi Gorici, kjer se bo začela aprilska norost, prihodnji mesec bodo vijoličasti odigrali kar osem tekem.

Vse so izjemno pomembne in dejstvo je, da je pred Darkom Milaničem in njegovimi varovanci bržkone ključno obdobje sezone. Miran Pavlin verjame, da ga bodo opravili v slogu prvakov in da se bodo pod Kalvarijo tudi letos veselili lovorike. Po možnosti dvojne.

Z dvema zaporednima zmagama so Mariborčani mirno dočakali reprezentančni premor, za katerega se zdi, da je prišel v pravem trenutku. "Vsekakor. Zdaj imamo na voljo dovolj časa, da ekipa še boljše spozna trenerja Darka Milaniča. Seveda imam v mislih zlasti tiste, ki v preteklosti z njim še niso sodelovali. Da podrobno spoznajo njegov način dela, njegovo miselnost. Ne dvomim o tem, da smo iz treninga v trening boljši in da se bo pripravljenost odslej zgolj še stopnjevala," pravi Miran Pavlin. "In da bomo boljši iz tekme v tekmo, na ta način se forma ekipe gotovo izboljšuje v največji meri, sledile si bodo druga za drugo. Zdaj je prav tako na voljo nekaj dragocenega časa, da se moštvo dvigne tudi na področju 'fizike', hkrati je nadvse pomembna psihološka priprava," je nadaljeval najtesnejši sodelavec Zlatka Zahovića.

Ni manjkalo veliko, da bi bilo stanje duha pod Kalvarijo drugačno. Krka je v zadnjem prvenstvenem krogu dolgo grozila, a naposled z igralcem več vendarle pokleknila. "Uf, bil je hud boj. Izvlekli smo točke, na takšnih tekmah velike ekipe zmagujejo. Seveda je izjemnega pomena, da smo osvojili ves izkupiček, da lahko zdaj v miru treniramo in se ustrezno pripravimo na prihajajoče izzive."

CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI ŠTEVILKI ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN!