© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
20.01.2016 19:08:20

Nikolić debitiral z zmago, Eleke še čaka na prvi gol

Grega Wernig

Nogometaši Olimpije so slavili na uvodni prijateljski tekmi.

Nogometaši Olimpije so odigrali prvo tekmo v letu 2016, novi trener Marko Nikolić je na klopi vodilnega kluba državnega prvenstva debitiral z zmago. Na Kodeljevem je bil nasprotnik Triglav, drugoligaš je moral priznati premoč z rezultatom 1:3. V prvem polčasu sta za zmaje v polno merila Ricardo Alves in Miha Zajc, v drugem je enajstmetrovko v zadetek spremenil Nik Kapun.

Olimpija je v tekmo krenila v postavi Šeliga, Klinar, Zarifović, Mitrović, Ćoralić, Zajc, Matić, Alves, Tijanić, Eleke, Henty, v drugem so igrali Vidmar, Klinar, Kelhar, Bajrić, Ćoralić, Kapun, Jurčević, Novak, Mimoun, Omerović, Vidović. V uvodnem delu igre so bili zmaji sicer precej boljši nasprotnik, žogo so imeli več v svoji posesti, toda hkrati drži, da je moral Aleksander Šeliga ob hitrih protinapadih Gorenjcev kar dvakrat posredovati, da je ohranil mrežo nedotaknjeno.

V nadaljevanju je igra Olimpije nekoliko izgubila nit, kar pa je seveda logično, saj so priložnost dobili številni mladi nogometaši. "Vedno je lepo zmagati. Videl sem nekaj dobrih, a tudi nekaj slabih stvari. Določeni posamezniki jih bodo za prikazano zagotovo slišali," je po tekmi dejal Nikolić.