© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.01.2016 19:29:54

Viole: Nismo risali kljukastih križev

Drago Wernig - TAKA

V zadnjih dneh je bilo v nekaterih mariborskih ulicah mogoče videti nekaj grafitov s sporno vsebino, ki so močno razburili prebivalce drugega največjega slovenskega mesta.

Neznanci so na nekatere stene zgradb v štajerski prestolnici narisali kljukaste in keltske križe, poleg tega je bilo opaziti še nekaj sloganov s ksenofobno vsebino. In ni malo takih, ki so za omenjene stvari okrivili kar mariborsko navijaško skupino Viole. Vendar pa se je slednja v izjavi za javnost, ki jo objavljamo v celoti, ogradila od omenjenega početja. 

Viole Maribor 1989, izjava za javnost: "Navijaška skupina Viole Maribor 1989 ostro zavrača vsa natolcevanja in obtožbe, da naj bi bila povezana s kljukastimi križi, ki so nastali v našem mestu. Vsak bežen spremljevalec delovanja naše skupine dobro ve, da smo veliki patrioti, domoljubi, ponosni Štajerci in zavedni Slovenci, nikakor pa ne simpatiziramo, kaj šele podpiramo, režima, ki je (še ne dolgo nazaj) prelival kri naših prednikov. Da bo jasno tudi (totalno) levim zanesenjakom, filozofom in hujskačem - Viole Maribor 1989 nismo neonacisti in bomo v prihodnje ostro ukrepali proti vsem, ki bodo trdili (ali zgolj) namigovali nasprotno!"