© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.01.2016 10:00:13

Uradno: Nigerijski napadalec Blessing Eleke bo igral v dresu Olimpije

Arsen Perić

Olimpija je sklicala tiskovno konferenco, ob 14. uri bo javnosti predstavila svojo prvo okrepitev.

V ponedeljek je Olimpija sklicala tiskovno konferenco, na kateri je javnosti predstavila novega trenerja Marka Nikolića, danes se bodo ljudje iz ljubljanskega kluba spet družili s predstavniki sedme sile. Ob 14. uri se bo v enem izmed hotelov v prestolnici začela tiskovna konferenca, na kateri bo v središču pozornosti Blessing Eleke. Slednji je uradno postal novi član zmajev, spomladi bo poskušal kar najbolje zamenjati prvega strelca lige Andraža Šporarja.

Šele 19-letni nogometaš iz Nigerije se je od Gorice poslovil po letu in pol, v tem času je za novogoriški klub odigral 37 tekem in zabil 15 golov. Zanj so se v zadnjih mesecih zanimali tudi klubi iz Italije, Belgije in Švedske, toda Olimpija je dobila bitko - tudi tako, da je ponudila največ med vsemi. Neuradno se govori, da odškodnina znaša 800.000 evrov, če to drži, potem smo bili priča najdražjemu prestopu med dvema slovenskima prvoligašema v zgodovini nogometa pri nas.

Ob tem dodajmo, da bo novi član Olimpije postal tudi Nejc Vidmar, dosedanji vratar Domžal, ki ga bodo zmaji javnosti v zeleno-belem dresu bržčas predstavili v petek.