© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
18.11.2015 22:04:57

Prvi nakup Zlatka Zahovića?!

Drago Wernig - TAKA

V Ljudskem vrtu je kakopak prva misel večni derbi, toda Zlatko Zahović hkrati menda že sestavlja igralski mozaik za spomladansko nadaljevanje sezone.

Pred dnevi smo pisali o tem, da si bodo Mariborčani skoraj zagotovo prizadevali izkoristiti koprski eksodus oziroma da bodo med osmerico igralcev, ki so nezadovoljni predčasno zapustili Bonifiko, skušali najti primerne okrepitve.

PONUJAL NAJ BI 250 TISOČ EVROV
Ni skrivnost, da se je Zlatko Zahović že pred časom trudil, da bi pod Kalvarijo privabil Mateja Palčiča, prvoligašu z Obale je ponujal tudi zajetno odškodnino, toda za medtem že nekdanjega predsednika kanarčkov Anteja Guberca je bil znesek prenizek, menda je šlo za okrog 250 tisoč evrov. Zdaj je 22-letni nogometaš prost brez odškodnine in pravzaprav ni niti najmanjšega dvoma o tem, da je športni direktor trinajstkratnih prvakov na Obali znova krenil v akcijo. Matej Palčić ostaja njegova tarča. Še več, po informacijah, ki so nam prišle na uho, naj bi z njim že navezal stike in se dogovoril o vseh podrobnostih sodelovanja. Nekateri sicer dodajajo, da gre za zdaj zgolj za načelen dogovor, toda naši viri so nam prišepnili, da dvomov ni več, da naj bi bil prestop sklenjen in da kakršenkoli zasuk potemtakem ni več mogoč.

POŠKODBA JE PRETEKLOST
Potrditev je kakopak nemogoče dobiti. Mariborčani molčijo, tudi igralec noče ničesar komentirati. Matej Palčič je sicer že kar nekaj časa na prisilnem počitku. Kriva je poškodba kolena, zaradi katere je bil potreben kirurški poseg. To naj bi bil tudi edini zadržek Zlatka Zahovića za prihod desnega bočnega igralca v štajersko prestolnico. Želel se je prepričati, v kakšnem stanju je koleno, in pregled je bojda razkril, da je vse v najlepšem redu, s čimer je padla zadnja ovira za prestop. Prihod še enega Koprčana bi kajpada utegnil pomeniti (januarski?) odhod Petra Stojanovića, ki v zadnjem času znova igra vse bolje.
Pa še to, prav tako smo izvedeli, da naj bi bil zelo blizu selitve v mesto ob Dravi tudi mladi reprezentant Bosne in Hercegovine Amar Rahmanović. Urediti naj bi bilo treba le še nekatere malenkosti.