© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.10.2015 18:59:48

Koprčane na kolena spravil še Rudar

alesfevzer.com

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 1:0 (0:0).

Trener Kopra Slavko Matić še naprej ostaja brez osvojene točke, koprski niz porazov pa traja že tri tekme. Ustrezna je tudi uvrstitev na lestvici, ob vsega treh zmagah in kar devetih porazih je moštvo z Obale na osmem mestu.

Na drugi strani je Rudar, ki je v sredo v pokalnem tekmovanju premagal Maribor, tokrat v podobnem slogu prišel še do uspeha proti Kopru. Spet je zadel v zadnjih desetih minutah tekme, le da tokrat ni bil strelec Senad Jahić, temveč Elvedin Džinić. Rudar se je s tem petouvrščenemu Zavrču približal na štiri točke.

Prvo lepo priložnost na tekmi so imeli Koprčani, ko je v 11. minuti Josip Ivančić z desne strani prišel pred Mateja Radana, a je bil slednji uspešnejši, odbito žogo pa je Leo Štulac na dobrih desetih metrih zgrešil. Sicer je bila igra kar živahna, a brez pravih zaključnih strelov. V 34. minuti je z glavo meril Damir Grgić, a žogo poslal čez vrata. Že pred tem je Džinić zamenjal poškodovanega Ivana Knezovića.

Tudi v uvodu drugega polčasa se je nadaljevala borbena igra, priložnosti pa gledalci dolgo niso videli. Prvo šele v 62. minuti, ko je v kazenskem prostoru streljal Leo Štulac, izkazal pa se je Radan. Do odbite žoge se je dokopal še Mitja Lotrič, a bil nenatančen, tako kot na drugi strani Mate Eterović v 68. minuti, ko ni zadel iz bližine s strelom z glavo.

V 73. minuti je od daleč sprožil Stjepan Babić, toda Kristijan Kahlina ni imel veliko težav. Velenjčani so v teh trenutkih imeli več od igre, prihajali do strelov, ki pa so bili vsi po vrsti nenatančni.

Zato pa je velenjsko pobudo v 86. minuti unovčil Džinić, ki je po kotu zadel z glavo za 1:0. Že v sodniškem dodatku je lepo priložnost za izenačenje zapravil Josip Ivančić, ki je z glavo žogo poslal le malo mimo želenega cilja.

Velenjčani bodo v 16. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Koprčani pa bodo gostili Krko.ldanskih urah, tako da je zadnji trening minil pred praznimi tribunami.

Rudar - Luka Koper 1:0 (0:0)

Velenje - Stadion Ob jezeru, gledalcev 750, sodniki: Balažič (Ljubljana), Klančnik (Slovenj Gradec) in Burjan (Hajdina).
Strelec: 1:0 Džinić (86.).
Rudar: Radan, Trifković, S. Babić, Kocić, Grbić, Tolimir, Ihbeisheh, Knezović (od 24. Džinić), M. Babić (od 64. Črnčič), Žitko, Grgić (od 64. Eterović).
Luka Koper: Kahlina, Andrejašič, Šme, Guberac, Ivančić, Lotič, Štulac (od 72. Štromajer), Jaiteh (od 57. Radujko), Pavić, Memolla, Tomić.
Rumeni kartoni: Kocić, Žitko, Radan; Šme, Tomić, Guberac, Lotrič, Ivančić.
Rdeči karton: /.