© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.10.2015 15:08:03

Milan Mandarić: Če tekme ne bo, zahtevamo uradno pojasnilo

Svoje misli glede napovedane odpovedi večnega derbija je razkril tudi prvi mož Olimpije Milan Mandarić.

Vse glasneje se govori, da v soboto večnega derbija med Olimpijo in Mariborom ne bo, za to naj bi bila posredno kriva begunska kriza. Zaradi slednje je policija na mejo s Hrvaško preusmerila toliko svojega osebja, da zdaj slednjega menda ni dovolj za organizacijo nogometne tekme visokega tveganja.

Pred nekaj minutami se je na vse skupaj odzval tudi Milan Mandarić, prvi mož Olimpije, ki pravi: "Termin NZS-ja je postavljen na sobotni večer. Klub je na tekmo popolnoma pripravljen, dela se 24 ur na dan, navijačem Olimpije in Maribora želimo pripraviti izjemen nogometni večer. Klub za zdaj ni prejel nobene uradne informacije o tem, da tekma ne bi bila odigrana. Če dobimo uradno prepoved s strani države, smo to seveda dolžni spoštovati, a pričakujemo jasno pojasnilo."

Poslovnež, ki je pred meseci na čelu zmajev zamenjal Izeta Rastoderja, je zatem poudaril: "Menim, da ne bi bilo korektno do navijačev in do športa v Sloveniji, da bi se tekma odpovedala brez pravega, uradnega razloga. Navodila države seveda moramo spoštovati, vsi ostali razlogi za odpoved pa bi bili nepravični in neprofesionalni v odnosu do športa v Sloveniji. Torej, uradno nismo dobili nobene odločitve o tem, da bi bila tekma odpovedana, jutri pa imamo razgovor na upravni enoti, katere predstavniki so merodajni, ali se bo tekma odigrala ali ne. Ponavljam, če se tekma ne bo igrala, zahtevamo uradno pojasnilo, zakaj je do tega prišlo, saj si to zaslužimo vsi, ki smo to tekmo pripravljali in seveda naši navijači."