© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.10.2015 22:16:14

Pušnik: O Mariboru od četrtka

alesfevzer.com

Koroški strokovnjak na ljubljanski klopi noče prehitevati dogodkov.

Nogometaši Olimpije so se z Bonifike vrnili zadovoljni. Z novimi pomembnimi točkami. "V prvi vrsti bi čestital fantom za veliko borbenost in zmago. Na Bonifiki je zelo težko igrati, saj je Koper vselej neugoden nasprotnik. V prvem polčasu nismo bili pravi, preveč je bilo napak pri oddajanju žoge, medtem ko smo v obrambi nekajkrat 'zaspali'. V nadaljevanju smo nekoliko dvignili raven igre, prišli do drugega zadetka, ki nam je na koncu prinesel zelo pomembno zmago. Tokrat nas je med drugim rešila individualna kakovost Hentya," o zmagi v Kopru pravi strateg zmajev Marijan Pušnik, ki je 10. prvenstveno zmago Olimpije posvetil predsedniku kluba.

USPEŠNI V OBEH TEKMOVANJIH
Že v sredo zeleno-bele čaka naslednji izziv, v Stožicah se bodo na prvi četrtfinalni pokalni tekmi pomerili s Celjani. "Za nas je pokalno tekmovanje enako pomembno kot nastopanje v državnem prvenstvu. Če želimo nekega dne postati stalnica v vrhu slovenskega nogometa, potem moramo stremeti k uspešnosti v obeh domačih tekmovanjih. Celje zagotovo ne bomo podcenjevali, saj gre za mlado in nadarjeno moštvo, ki lahko preseneti v vsakem trenutku. Naš cilj pa je jasen, uvrstitev v polfinale pokala," je povedal izkušeni Korošec na ljubljanski klopi.

LEPO JE, DA SE VELIKO GOVORI
Po obračunu z grofi je na sporedu večni derbi. "Vsaka tekma je zgodba zase. To ponavljam od uvodnega obračuna z Gorico, saj se ti v nasprotnem lahko hitro kaj zalomi. Zame osebno je zdaj v mislih zgolj tekma s Celjem. Maribor pride na vrsto od četrtka dalje, ko bomo podrobneje analizirali njihove zadnje prvenstvene tekme. Lepo je, da se o klubskem nogometu na sončni strani Alp v zadnjem času veliko govori in spremlja, a mi smo osredotočeni na vsako tekmo posebej," poudarja Marijan Pušnik.