© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
14.10.2015 19:24:31

Zavrč: Zvezdnik se je vrnil, zvezdnik pripravljen

Drago Wernig - TAKA

Po burnih dogodkih, ki so se razpletli najprej z odhodom športnega direktorja Dušana Petkovića in nato še trenerja Slavka Matića ter njegovega pomočnika Milana Obradovića, so se razmere v haloškem prvoligašu umirile.

V glavni vlogi je zdaj Peter Pacult, ki iz dneva v dan bolj spoznava ekipo, debi na završki klopi pa bo doživel v petek, ko bodo v Športnem parku gostovali Goričani. Prva tekma pa je vendarle že za njim, avstrijski strokovnjak se je o sposobnostih svojih novih varovancev prepričeval na prijateljski preizkušnji z avstrijskim prvoligašem WAC-em, ki se je končala z izidom 3:3 (1:1). "Trener je nad kakovostjo ekipe prijetno presenečen," pravi Miran Vuk.

DOBRO SO SE UJELI
"Prav tako je nadvse pomembno spoznanje, da so fantje njegov način dela sprejeli zelo dobro. Vse je pod nadzorom. Treningi potekajo po ustaljenem ritmu in menim, da imamo dovolj razlogov za optimizem," je z zadovoljstvom v glasu nadaljeval prvi mož Zavrča.

Kakovostna vadba pa ni edini razlog za optimizem. "Zlatan Muslimović je maksimalno pripravljen. Trenira s polno paro in ekipo preprosto vleče naprej. Res je zelo zagnan, je pravi vodja in opravlja vlogo, ki smo si jo ob njegovem prihodu tudi želeli. Hkrati je torej tudi mentor, mlajše soigralce lahko nauči marsičesa," je o zvezdniku iz Bosne in Hercegovine povedal Miran Vuk.

GOLUBAR KMALU SPET PRIPRAVLJEN
Zasedba do včerajšnjega dne sicer ni bila popolna, Peter Pacult je na treningih pogrešal prvega zvezdnika moštva. "Albert Riera je imel družinske obveznosti, zato je bil nekaj dni odsoten. Med reprezentančnim premorom je bilo to mogoče, zdaj je znova z ekipo," je razkril alfa in omega kluba. V četrtek se bo ekipi pridružil tudi mladi reprezentant Aleks Pihler, kmalu pa bo imel Peter Pacult na voljo še Josipa Golubarja, ki po operaciji slepiča dobro okreva. "Vadi samostojno in v določenih delih tudi z ekipo. Menim, da bo prihodnji teden že pripravljen na največje napore," je pojasnil Miran Vuk, ki nestrpno pričakuje petkov obračun z Gorico, ki se bo začel ob 19. uri. Na nasprotni strani bo zasedba, ki je Zavrčani na dozdajšnjih devetih tekmah še niso premagali, štiri so bile odigrane v Halozah: "To tradicijo enkrat moramo zrušiti. Mislim, da je napočil čas za to."