© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković
Andrej Miljković
17.09.2015 09:50:45

Veliki Intervju z Albertom Riero: Zakaj pa ne! Poker? Vse ostalo so neumnosti!

Arsen Perić

Ni se pustil prositi dvakrat, potem ko smo se najavili na daljši pogovor. Brez dlake na jeziku je obdelal široko paleto tem in nekatere zadeve želel pojasniti kar sam.

Kakšni so prvi vtisi; spoznali ste kraj, opravili nekaj treningov?
Kraj je natanko tisto, kar sem pričakoval in kar mi v tem trenutku zelo ustreza. Klub deluje zelo dobro, takoj pa sem jim dejal, da potrebujemo nekoliko boljšo travo na glavnem igrišču. Če želimo dvigniti tempo igre, imeti dobre igralce in igrati kakovosten nogomet, potrebujemo dobro igralno površino. Slaba je prednost za slabše ekipe, na slabi se lahko uspešno bori kdorkoli, mi pa to ne želimo biti. Mislim, da je trava drugod boljša, vsaj iz Ljubljane, kjer sem pred leti gostoval z Galatasarayem, imam odlične spomine, zdaj pa moramo to zadevo urediti tudi tukaj. Sicer pa je vse v najlepšem redu.

Kako so se na srečanje z vami odzvali fantje v slačilnici, vaši novi soigralci?
Bili so pod vtisom, lagal bi, če bi dejal kaj drugega. Ko so me nadrejeni predstavili v slačilnici, sem jim želel povedati nekaj besed; lahko bi rekli, da sem imel manjši govor. Dejal sem jim, da sem tukaj le zato, da bi bil še eden od njih. Da me ne zanima nič drugega oziroma da drugega sploh nočem. Da nisem ne več ne manj, da se bom tako obnašal in naj se tako obnašajo tudi oni. Naj me spoštujejo, tako kot bom jaz spoštoval njih, a naj počnejo vse, kar počnejo med seboj in kar bom jaz počel z njimi. Naj prosto delijo z menoj še take malenkosti, naj se šalijo, naj uživajo.

V kakšni formi ste trenutno, kar zadeva zmožnost igranja tekem?
Dejstvo je, da sem zadnje srečanje tekmovalnega značaja odigral pred tremi meseci in da sem od tedaj vadil sam. Trudil sem se na vso moč, a nikoli ne moreš povsem nadomestiti rednih treningov z ekipo, kaj šele igranje tekem. Težko rečem, koliko časa bom potreboval, da bom popolnoma pripravljen, vsekakor pa sem sposoben odigrati kakšen polčas, morda celo kakšno tekmo na kar visoki ravni.

NA TREH STRANEH DANAŠNJE TISKANE IZDAJE EKIPE SN CELOTEN INTERVJU O RAZLOGIH ZA PRIHOD, HALOŠKI DVOJNI VLOGI, SPOMINIH NA KLUBE IN ŠPANSKO REPREZENTANCO, SLOVENSKI IZBRANI VRSTI, SOMEŠČANU RAFAELU NADALU, PRIMERJAVI Z ROBERTOM PROSINEČKIM, MARIBORU, SPORU Z UDINESEJEM TER TEUDI O "AFERI" Z IGRANJEM POKRA.