© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
01.09.2015 22:55:51

Andraž Šporar: Ne slačim več dresa, se ne spodobi

www.alesfevzer.com

Andraž Šporar je bil glavni junak pete zaporedne zmage zmajev, ki se zdijo v tem trenutku zares nepremagljivi in s svojimi predstavami zagotovo vnašajo precej strahu v kosti svojih tekmecev.

Na zadnjih treh obračunih (z Mariborom, Celjem in Rudarjem) so tako Ljubljančani zabili neverjetnih 14 golov, prejeli pa niso nobenega. Njihova gol razlika v zadnjih petih tekmah je navdušujoča, Olimpija je namreč dosegla kar 20 zadetkov, njihov vratar Aleksander Šeliga pa je moral v tem času po žogo v mrežo zgolj enkrat. V osmih krogih so zeleno-beli šestkrat zmagali ter po enkrat remizirali in izgubili, kar zadostuje za drugo mesto na lestvici za Gorico, varovanci Marijana Pušnika pa imajo prepričljivo najboljšo gol razliko, kar 24:4 (Gorica ima +8, Domžale +6, Maribor pa zgolj +1). V nedeljo so zmaji vnovič navdušili, s petardo so domov poslali Velenjčane, hat-trick pa je v vedno bolj polnih Stožicah dosegel Šporar, ki je s tem dosegel svoj prvi hat-trick med prvoligaško konkurenco. "V tem trenutku smo odlični, igramo zares dobro. Dajemo veliko zadetkov, ob tem pa zelo veseli, da jih ne prejemamo," nam je z zadovoljnim tonom povedal kapetan Olimpije, ki smo ga zmotili med pripravami s slovensko mlado reprezentanco.

UŽIVAM NA IGRIŠČU
Najboljši strelec Olimpije je v tem trenutku, kot rečeno, skupaj z Elekejem najboljši strelec lige, kar lahko še posebej veseli privržence zeleno-belih, pa je dejstvo, da Šporar zadetke dosega kontinuirano. Gol je zabil na štirih zaporednih tekmah, nazadnje je torej v polno meril kar trikrat, v letošnji sezoni pa se samo dvakrat ni vpisal na seznam strelcev, na obeh tekmah, na katerih Olimpija ni osvojila vseh točk. "Seveda sem zadovoljen s svojo formo, zares uživam na igrišču. Pomembno je, da dosegam gole na zaporednih tekmah. Izjemno sem vesel, da sem zabil svoj prvi hat-trick v karieri, in upam, da se bo ta strelski niz nadaljeval," je zadovoljen Šporar, ki je razkril, zakaj je v letošnji sezoni v tako dobri strelski formi: "Veliko stvari se je spremenilo, ne samo zame, temveč za celotno ekipo. Igramo z več kombinatorike, imamo hitre prehode v napad, ko dobimo žogo v svojo posest, jo uspemo zadržati, skratka boljši smo v vseh elementih nogometne igre, in to se pozna tudi na rezultatih."

NIMAM PREMORA, NE MOREM GA POZDRAVITI
Navdušujoča statistika ljubljanskega napadalca dobi novo razsežnost, če vemo, da je na zadnjih nekaj tekmah nastopil s poškodovanim gležnjem. "Res je, nisem stoodstotno pripravljen, še zmeraj me boli gleženj, ki ga nikakor ne morem do konca pozdraviti, saj za to preprosto ni časa, ker ni premora," nam je zaupal Šporar, na pripombo, kako bo šele igral, ko bo popolnoma zdrav, pa je hudomušno pripomnil: "Ah, saj nisem poškodovan, sem zdrav. Malce me boli gleženj, ampak pred tekmo pojem tableto in takoj je boljše." 

Šporar je v prejšnji sezoni na 32 prvenstvenih tekmah dosegel 13 zadetkov, če bo nadaljeval v takšni formi, bo to številko presegel že pred polovico prvenstva. "Nočem napovedovati, koliko golov bom dosegel, ampak mislim, da če bomo nadaljevali v takšnem ritmu, lahko dosežem znamko 20 zadetkov. Igramo zelo napadalno, pripravljamo si veliko priložnosti, in ker igram na položaju osrednjega napadalca, je logično, da se velikokrat znajdem v priložnosti."

VŠEČ MI JE, KO NAPOVEDOVALEC POVE MOJE IME
Pred začetkom sezone se je zdelo, da bo Šporar zapustil Stožice. Mladi slovenski reprezentant si je želel oditi, a novo vodstvo na čelu z Milanom Mandarićem in Rankom Stojićem je dalo svojemu najboljšemu možu vedeti, da prodaja ne pride v poštev. "Da ostanem pri Olimpiji, se je izkazala kot zelo dobra poteza. Tukaj lahko še napredujem, se še bolj dokažem, si dokončno naredim ime, ki v slovenskem in tudi evropskem nogometu nekaj pomeni. V tem trenutku naš klub deluje zares fantastično in zdaj ne bi odšel več nikamor," je s svojim odgovorom malce presenetil Šporar, ki je navdušen tudi nad gledalci, ki se v vedno večjem številu zbirajo v Stožicah: "Veseli me, da je tudi občinstvo prepoznalo dobro delo, ki ga opravljamo, in da je na tribunah vedno več gledalcev. Seveda sem vesel tudi, ker me imajo radi. Odlično je, da napovedovalec na domačih tekmah ob zadetkih pove samo ime nogometaša, pa potem navijači vzkliknejo priimek. Ko zaslišiš svoj priimek iz ust večtisočglave množice, je nekaj neverjetnega, fenomenalnega."

Tako kot je verjetno fenomenalno v tem trenutku biti kapetan moštva, ki blesti v prvi ligi? "Seveda, gre za veliko čast, a po drugi strani tudi dolžnost. Zdaj ne delam več norčij, ko dosežem zadetek. Ne slačim si več dresa, ker se to za kapetana takšnega kluba, kot je Olimpija, ne spodobi," je z zrelim odgovorom postregel mladi slovenski reprezentant, ki smo ga za konec seveda povprašali, kakšne so možnosti zmajev za naslov prvaka: "S trenerjem smo dogovorjeni, da gremo tekmo za tekmo. Ne razmišljamo še o naslovu, za nami je šele osem krogov, zato je za kaj takšnega še prehitro. A če bomo nadaljevali v takšnem slogu, ne vidim razloga, zakaj nam na koncu ne bi uspelo."