© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.07.2015 10:42:00

Uradno: Bajde v Ljudskem vrtu

Arsen Perić

Vodstvo slovenskega nogometnega prvaka Maribora je potrdilo prihod dosedanjega člana Celja Gregorja Bajdeta.

Kar smo napovedali, se je uresničilo. Gregor Bajde je postal novi član Maribora, slednjega je okrepil za sicer nerazkrito odškodnino, ki pa po naših informacijah znaša med 300 in 500 tisoč evri. Bajde se v Ljudski vrt seli iz Celja, tam je igral od leta 2012. Prihaja sicer iz okolice Litije, pred odhodom v knežje mesto se je kalil pri Bravu in Interblocku. Kot član slednjega je bil tudi na preizkušnji pri Tottenhamu, zdaj si bo nadel dres najtrofejnejšega slovenskega kluba vseh časov.

"Okrepili smo se v napadu. Gregor je sicer nazadnje v Celju igral v vlogi ofenzivno usmerjenega zveznega igralca, mi pa ocenjujemo, da je napadalec. Prepričan sem, da se bo odlično znašel v Mariboru in mu želim dobrodošlico ter vso srečo v novem okolju. Dogovor je sklenjen za tri leta," je pojasnil športni direktor Zlatko Zahović.

"Vse se je odvilo na hitro, vesel sem, da sta se kluba dogovorila o sodelovanju. V čast mi je, da bom lahko del te zgodbe. Nov začetek v Mariboru pomeni novo stopničko v karieri, mislim, da je to prava pot. Zavedam se, da sem prišel v največji slovenski klub, kjer je velika konkurenca, kar je razumljivo na tem nivoju. Zdaj je vse odvisno od mene, trudil se bom na treningih in pri vsakdanjem delu, da bi si priboril priložnost za igro," je po sklenitvi sodelovanja, ki bo veljalo do leta 2018, dejal Bajde.

"Napadalec sem bil že v mlajših selekcijah. V Celju so mi sicer namenili drugačno vlogo, ki mi ni tuja, saj se je dobro znajti v različnih vlogah, toda veselim se vrnitve v konico napada," je še pristavil 21-letni nogometaš.