© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
20.03.2015 11:00:45

Matic Črnic: Nimam maščevalnih namenov

Grega Wernig

Domžalčani so pred začetkom drugega dela prvenstva močno upali oziroma verjeli, da bodo obračun z vijoličastimi pričakovali v drugačnem ozračju in na višjem mestu na lestvici, toda spomladi varovancem Luke Elsnerja nikakor ne gre po načrtih. Tudi to je gotovo eden od razlogov, da sposobnosti Matica Črnica še niso prišle do izraza v tolikšni meri, kot je marsikdo predvideval.

"Seveda nismo pričakovali, da bi lahko dosegali takšne rezultate, toda dejstvo je, da nam do zdaj ni šlo, igra nam nikakor ne steče. Trudimo se po najboljših močeh, prizadevamo si odpraviti pomanjkljivosti in seveda upam, da nam bo čim prej uspelo," pravi Matic Črnic. Rezultati bržčas vplivajo na ozračje v slačilnici.

"Vzdušje je še naprej dobro, igralci ostajamo pozitivni. Seveda ob nenehnih trenerjevih opozorilih, da moramo igro dvigniti na višjo raven in da si ne smemo privoščiti, da bi spomladi uničili vse, kar je bilo v jesenskem delu prvenstva zgrajenega," je dejal 22-letni Mariborčan.

Lahko govorimo o krizi? "Na vseh dozdajšnjih preizkušnjah smo bili v polju boljši, imeli smo večjo posest žoge, šepala je realizacija. V odločilnih trenutkih nam je vedno znova zmanjkalo zbranosti, odločnosti. Verjamem, da potrebujemo en sam gol in da nam bo potem steklo. Potem bo gotovo lažje. Upam, da nam bo uspelo čim prej."

Domžalčani na dozdajšnjih štirih preizkušnjah iz igre še niso zadeli, naš sogovornik je bil dvakrat uspešen z bele točke. Kako se počuti najboljši strelec? "To bom razumel kot provokacijo," se je nasmejal Matic Črnic in dodal: "Kaj naj rečem? Vsekakor bi tudi sam lahko dosegel kakšen zadetek več in storil bom vse, kar je v mojih močeh, da bi bil v nadaljevanju še uspešnejši."

crnic gw
Grega Wernig
NEDELJSKI BI LAHKO BIL PRELOMNICA
V nedeljo ob Kamniško Bistrico prihajajo vijoličasti, ta tekma bo za zvenečo zimsko okrepitev Domžal najbrž nekaj posebnega. "Da, lahko bi dejali tudi tako. Vendarle sem vso kariero preživel v Ljudskem vrtu, sem otrok Maribora, a tekma ni posebna le zame, ampak tudi za soigralce. Ker je na preizkušnjah z Mariborom naboj vedno nekoliko drugačen, toda v prvi vrsti upam, da bomo uspešni, in verjamem, da bi bil lahko nedeljski dvoboj tudi prelomnica," pravi nekdanji mladi slovenski reprezentant, za katerega so mnogi prepričani, da spopad proti svojemu nekdanjemu klubu pričakuje z maščevalnimi nameni: "Ne, nimam jih. Verjemite, da jih nimam. Ker za kaj takega ni niti najmanjšega razloga, seveda pa bom dal vse od sebe, da bi prispeval delež k želenemu uspehu ekipe. Sposobni smo osvojiti ves izkupiček."

Matic Črnic sicer nikakor ne izključuje možnosti, da bi kdaj v prihodnosti znova zaigral v vijoličastem dresu. "Saj veste, kako je v nogometu. Dogajanje je zelo nepredvidljivo, čez noč se lahko spremeni marsikaj. Dovolj je ena tekma, en gol, en klic ... Ne, po odhodu nisem zaprl vrat za morebitno vrnitev. Z veseljem bi spet igral za Maribor, toda v tem trenutku je pomembno, da so me soigralci v Domžalah odlično sprejeli in da se v novem okolju temu primerno tudi počutim. Ko bomo rezultatsko uspešnejši, bo še bolje."

Naslov prvaka
se zdi vse bolj oddaljen. "Najpomembnejši cilj ostaja zagotoviti si nastop v Evropi. Če ne drugače, prek pokala, seveda pa želimo biti tudi v prvenstvu na vrhu ali čim bližje njega," je pristavil Matic Črnic.