© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
07.01.2015 18:49:54

Zahović: Žal je to pogost pojav

Grega Wernig

Mariborčani in Domžalčani so tudi uradno potrdili dogovor o prestopih igralcev. Erik Janža se bo na četrtkovem dopoldanskem treningu pridružil vijoličasti zasedbi, zvestobo ji je obljubil do maja 2018, ob Kamniško Bistrico odhajata Dejan Trajkovski in Matic Črnic.

»Veseli nas, da smo pripeljali obetavnega nogometaša, ki je pri 21 letih tudi že članski reprezentant in bo povečal konkurenco na položaju levega bočnega igralca. Maribor ima tudi po 55, 60 tekem na sezono, bori se za vse tri lovorike na domačem prizorišču, za uspešne nastope v evropskih pokalnih tekmovanjih, tako da potrebuje konkurenčnost v ekipi. Prizadevamo si, da bi imeli na vsakem igralnem položaju po dva igralca najvišje možne kakovosti, po možnosti enega izkušenega in enega mladega. Erik izpolnjuje vse zahtevane kriterije NK Maribor,« je po sklenitvi dogovora dejal Zlatko Zahović. »Zadovoljni smo z dogovorom, prav tako bi rad omenil domžalsko korektnost med pogovori,« je pristavil športni direktor vijoličastih.

Maribor je tako dobil, kar je hotel, tudi Domžalčani imajo na koncu dovolj razlogov za zadovoljstvo. Dobili so igralca, ki na svoje najboljše izvedbe šele čakata. »Gre za naša upa, ki se v domačem okolju, žal, nista znašla, kar je pogost pojav. Prepričan sem, da jima bo zamenjava okolja koristila in da bosta dokazala, da nista samo upa. Glede na to, da nobeden od treh trenerjev, ki so v zadnjih letih vodili ekipo, na usluge enega ali drugega ni računal, se mi zdi popolnoma logično, da odideta v okolje z manj pritiska, da se tam kakovostno razvijata in odrasteta,« o odhodu vijoličastih mladeničev dodaja Zlatko Zahović.