© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
30.12.2014 08:57:40

Črnigoj bi lahko postal rekorder

Na Bonifiki v teh dneh prevladuje zatišje, toda kmalu bo drugače, januar bi utegnil biti nadvse zanimiv. Ne le zaradi začetka priprav Alena Ščulca in njegovih varovancev, ampak predvsem zaradi nadaljnje usode Domna Črnigoja. V igri sta odmeven prestop na nemško prvoligaško prizorišče in selitev pod Kalvarijo.

V koprskem prvoligašu se pred začetkom drugega dela sezone obeta kar nekaj sprememb. Jeseni je bilo med kanarčki veliko kadrovskih premikov in zdaj je napočil čas za zapolnitev nastalih vrzeli. Že nekaj časa je znano, da je prva nova moč stari obraz oziroma znanec Bonifike. Vrnil se je Vasja Simčič, toda tokrat ne kot posojen vratar Gorice, ampak kot prost igralec, rumeno-modrim je obljubil dveletno zvestobo. Konkurenco za položaj čuvaja mreže bo bržkone okrepil še en povratnik, in sicer Igor Nenezič, ki se je v preteklih mesecih preizkušal v Iranu, menda je blizu vrnitve tudi Goran Galešić, za katerim je neuspešna bolgarska pustolovščina, pred kratkim je med rehabilitacijo po operaciji kolena prekinil pogodbo z Botevom iz Plovdiva. Obeta se še kakšna nova moč, Koprčani se ozirajo zlasti za kakovostnim napadalcem, nikakor pa ni izključen tudi nov odhod. Oziroma nekoliko drugače, izključen ni zares odmeven odhod, v glavni vlogi vroče zgodbe je šele 19-letni Domen Črnigoj. Že nekaj časa ni skrivnost, da ga želi Maribor privabiti pod Kalvarijo. »Prve pogovore v tej smeri smo s predsednikom Antejem Gubercem že opravili. Bili so zelo konkretni, zelo resni, zelo prijetni. Na Bonifiki so se odločili, da si vzamejo nekaj časa, kar seveda ni noben problem. Mi bomo počakali. Ko bo Koper pripravljen, bomo znova sedli za isto mizo in ne vidim razloga, da ne bi prišli do dogovora,« je v nedavnem intervjuju za Ekipo24 med drugim razkril športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović.

Eden od tamkajšnjih klubov se zanima za usluge Domna Črnigoja. Kateri, naj ostane skrivnost, posrednik je nemška menedžerska agencija. Če se bo prestop uresničil, bo odškodnina za slovensko ligo vsekakor rekordna.

KLUB NAJ OSTANE SKRIVNOST
Tudi na Obali igrajo z odprtimi kartami. Ravno Ante Guberac je razkril zanimanje dvanajstkratnih slovenskih prvakov za obetavnega vezista in tudi začetek pogovorov z Mariborčani, vendar Koprčani hkrati poudarjajo, da je njihov želeni scenarij prestop v bundesligo. »Ta možnost se je pojavila že pred časom in je še vedno aktualna. Eden od tamkajšnjih klubov se zanima za usluge Domna Črnigoja. Kateri, naj ostane skrivnost, posrednik je nemška menedžerska agencija,« pravi Ante Guberac. »Če se bo prestop uresničil, bo odškodnina za slovensko ligo vsekakor rekordna,« dodaja prvi mož prvoligaša z Bonifike. Za Etiena Velikonjo je Cardiff Mariborčanom odštel dva milijona evrov nadomestila ... »Če bi iztržili rekordno odškodnino, to posledično seveda pomeni, da bi Koper dobil še več,« je z mirnim glasom pristavil predsednik rumeno-modrih in nadaljeval: »Dejstvo je, da je Domen potencial, kakršnega v Sloveniji v tem trenutku ni. In ga že dolgo ni bilo. Prav tako ni nobenega dvoma o tem, da si zasluži korak naprej v svoji karieri. Vsi mi moramo storiti vse oziroma mu omogočiti, da se bo razvijal, kot od takšnega talenta lahko pričakujemo. Prepričan sem o tem, da bo s svojimi sposobnostmi prej ali slej zaigral v enem od najmočnejših evropskih klubov.«

domen crnigoj gw


ODLOČILA BO ŽELJA IGRALCA
Toda prestop v bundesligo kljub vsemu in vendarle lahko pade tudi v vodo. Je potem morda selitev Domna Črnigoja v štajersko prestolnico realna različica? Čeprav je najbrž popolnoma jasno, da vijoličasti milijonskega zneska ne bodo odšteli. »Maribor bi lahko plačal, a je obenem povsem razumljivo, da takšnega zneska ne bo odštel. Povedal sem že, da bo v tem primeru odločilna želja igralca. Če bo ocenil, da bi bil prestop v Ljudski vrt zanj korak naprej, ki ga v tem trenutku potrebuje, da bi to koristilo njegovi karieri, se bosta kluba že dogovorila, kako in kaj. Ne dvomim o tem, da bi dosegli dogovor, da bi našli pravšnjo rešitev, ki bi zadovoljila vse vpletene strani,« je še povedal Ante Guberac.

Razpleta v kratkem bržčas še ne gre pričakovati. Trenutno prevladuje mrtvilo, bolj razgibano bo dogajanje znova v prvih dneh novega leta, ko bodo Alen Ščulac in njegovi varovanci začeli tudi priprave na spomladanske izzive. Na Bonifiki se bodo zbrali 9. januarja, že šest dni pozneje je predvidena prva prijateljska preizkušnja. Rumeno-modri bodo gostili Rijeko z Matjažem Kekom na klopi in Goranom Cvijanovićem ter Miralom Samardžićem na igrišču, 27. januarja bo na Obali gostovala tudi beograjska Crvena zvezda, zadnji dan prvega meseca v letu pa še splitski Hajduk.