© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
16.12.2014 17:06:02

Domžale zamenjavo za Janžo našle pri vijoličastih?

Drago Wernig - TAKA

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je pred dnevi potrdil, da bo najkasneje od poletja 2015 Erik Janža postal član aktualnih državnih prvakov.

Novopečeni slovenski reprezentant je z dobrimi igrami v dresu Domžal nase opozoril številne klube, zanj pa so se ogreli tudi vijoličasti, ki so ga uspeli zvabiti v svoje vrste. Sicer še ni znano, kdaj bo Janža odšel v štajersko prestolnico, Zahović pa je potrdil, da poskušajo z dvakratnimi državnimi prvaki doseči dogovor, da bi se 21-letni Prekmurec v Ljudski vrt preselil že januarja. 

Ne glede na to, ali bo Janža odšel v Maribor že januarja ali šele poleti, pa je bolj ali manj že jasno, da bodo Domžalčani morali poiskati zamenjavo zanj. Prav lahko se zgodi, da jo bodo našli kar v vrstah vijoličastih. S prihodom Janže pod Kalvarijo se bo namreč na položaju levega bočnega branilca naredila kar velika gneča. Trenutno je na tem položaju v prvi enajsterici "zacementiran" Mitja Viler, v primeru poškodbe ali kartonov Primorca je njegova prva zamenjava Aleš Mejač, za mesto na tem položaju pa kandidira tudi Dejan Trajkovski

Nekdanji mladi slovenski reprezentant se je v letošnji sezoni znašel na stranskem tiru, odigral je vsega eno prvenstveno tekmo za Maribor, v 11. krogu proti Radomljam. Sicer je Trajkovski večino časa igral za B-ekipo vijoličastih, ki nastopa v 3. SNL sever, a za nogometaša, ki ima tudi že kar nekaj evropskih izkušenj, je igranje v tretji ligi zagotovo manj, kot si želi. 

Trajkovskega sicer pogodba z Mariborčani veže le še do 30. junija 2015, kar pomeni, da bi lahko Domžalčani z 22-letnim branilcem predpogodbo podpisali že 1. januarja prihodnje leto.