© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
04.10.2014 08:48:33

Vemo, kaj nas čaka v Ljudskem vrtu

Ljudski vrt je za Olimpijo, odkar se je leta 2009 vrnila med najboljše klube v državi, na prvoligaških tekmah kot zaklet. V desetih poskusih ga ni osvojila še nikdar, najbolje, do česar je zmogla priti, je bil remi. Trikrat. In to je to. Ubogi trije remiji.

No, pa tudi sicer je Maribor boleč trn v peti zeleno-belih. Od že omenjenega leta 2009 dalje je Olimpija zmagala na le dveh od natanko dvajsetih ligaških večnih derbijev. Avgusta 2011 je bilo 4:1 (spomnite se, takrat je bila tekma na sporedu takoj po vrnitvi Maribora iz Glasgowa, kjer so Štajerci premagali Rangers in se sploh prvič uvrstili v skupinski del lige Europa), marca letos pa 2:0 za klub iz prestolnice. Slavje, pod katerega sta se z zadetkoma podpisala Aleksandar Rodić in Damjan Trifković, je bilo tedaj sladko, a brez pravega učinka. Maribor je bil vseeno prvak, Olimpija pa je bila šele sedma in se sploh ni prebila v Evropo. Skratka, obe zmagi sta zmagi z napako. Tokratna to zagotovo ne bi bila. S tokratno bi Olimpija Maribor prehitela na lestvici in mu hkrati poslala jasno sporočilo: letos smo močni. Še kako.

O MARIBORU NE BI IZGUBLJALI BESED
»Nimamo kaj izgubiti. To bo za nas pravi preizkus, ki ga želimo končati s pozitivnim rezultatom. Vsa čast Mariboru za uspehe v Evropi, toda tudi mi imamo svoje želje. Verjamem, da naše moštvo ne bo podleglo pritisku polnega Ljudskega vrta,« pred prvim gostovanjem v štajerski prestolnici v tej sezoni razmišlja kapetan Olimpije Aleksander Šeliga. Slednji je v preteklosti v Ljudskem vrtu že blestel, če bo tudi tokrat, bo uspeh lažje dosegljiv. »Od tekme pričakujem največ, kar lahko slovenski klubski nogomet ponudi v tem trenutku. Srečali se bosta dve najuspešnejši moštvi z bogato tradicijo, ki v tej sezoni navdušujeta. O Mariboru ne bi izgubljal odvečnih besed, ker vemo vse o njem. Gre za izjemno ekipo, ki v vsakem trenutku dejansko ve, kaj hoče. Mi pa igramo konstantno dobro v državnem prvenstvu in dosegamo bistveno boljše rezultate kot v pretekli sezoni. Bo pa zanimivo videti, kakšno je dejansko razmerje moči med najboljšima slovenskima kluboma,« razpreda Šeliga. Izkušeni nekdanji reprezentant na zadnjih dveh tekmah svojega kluba ni igral, saj je bil lažje poškodovan. Zdaj spet trenira in pričakovati gre, da bo tokrat Aljaž Ivačič tisti, ki bo sedel na klop, ne Šeliga. »Od ponedeljka treniram s polno paro. Sicer še čutim bolečino v preponi, a gre z vsakim dnem na bolje. Končno odločitev pa bo seveda podal trener Darko Karapetrović,« pravi vratar, ki bo v 1. SNL odigral svojo 244. tekmo, za konec je Šeliga še pristavil: »Trenirali smo dobro, tudi rezultati v tej sezoni nam gredo na roko, tako da bi si težko želeli kaj več v tem trenutku. Vemo, kaj nas čaka v Ljudskem vrtu. Največja tekma v jesenskem delu prvenstva, na kateri pričakujem poln stadion in pravi športni boj.«
Dobra novica za Olimpijo ni samo dejstvo, da je v tej sezoni izgubila le enkrat, tudi stanje v kadru je spodbudno. Večina poškodovanih se tako vrača, bržčas tudi veteran Aleksandar Rodić, ki bi s svojimi izkušnjami Olimpiji na tako pomembni tekmi prišel še kako prav.