© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.09.2014 10:44:59

Cime se je vrnil k Olimpiji

Arsen Perić

Po vrnitvi Milenka Aćimovića na mesto športnega direktorja Olimpije se v zmajevo gnezdo vrača tudi Sebastjan Cimerotič.

Nekoč odlični napadalec zeleno-belih, ki je pred petimi dnevi praznoval 40. rojstni dan, je nazadnje igral za avstrijskega nižjeligaša Hermagor, pri katerem mu je potekla pogodba.

Po koncu kariere se je zdaj odločil preizkusiti v trenerski vlogi in bo odslej bogato nogometno znanje ter izkušnje prenašal na igralce v mlajših selekcijah ljubljanskega prvoligaša. Po naših informacijah naj bi prevzel vodenje ekipe do desetega leta starosti, poleg tega pa naj bi sodeloval tudi pri delu z napadalci članskega moštva.


"Delo z otroki je nekaj najlepšega, a obenem predstavlja tudi veliko odgovornost. Ko sem sam začenjal svojo nogometno pot, je bilo zelo pomembno, kdo mi bo predajal znanje in izkušnje. Menim, da bom v sodelovanju s strokovnjaki v mladinskem pogonu pripomogel k ustvarjanju lepih nogometnih zgodb," se Cime veseli svojih trenerskih začetkov.

Ob tem je priznal, da ob klicu športnega direktorja in nekdanjega reprezentančnega soigralca Aćimovića ni skrival navdušenja.

"Vsi, ki me dobro poznajo, vedo, da je Olimpija moja največja ljubezen. Sem izjemno počaščen in vesel vrnitve v klub, ki mi je tako veliko dal. Zato bi se ob tej priložnosti zahvalil športnemu direktorju in upravi kluba na izkazanem zaupanju. Verjamem, da lahko v prihodnje Olimpijo dvignemo na še višjo raven."

cime 1 arhiv
arhiv Ekipe


Sebastjan pozorno spremlja tudi dogajanje v članskem moštvu, ki na je po sedmih prvenstvenih tekmah še vedno neporaženo in ga jutri čaka derbi 9. kroga s trenutno vodilnimi Domžalami.

"Kot velik navijač zeleno-belih, redno spremljam njihove tekme. Vidi se, da je ekipa homogena in odlično vodena. Z nadarjenimi posamezniki, kot sta oba Nika, Omladić in Kapun, Miha Zajc, Andraž Šporar ter drugimi izvrstnimi igralci, verjamem, da smo lahko kos vsakemu nasprotniku v državnem prvenstvu. Že jutri v Domžalah pričakujem neizprosen boj trenutno vodilnih moštev in zmago Olimpije," je za konec pristavil povratnik v zmajevo gnezdo.

"Vsi smo veseli, da se je Sebastjan vrnil med nas, kjer mu je tudi mesto. Temu klubu je ogromno dal, ima veliko nogometnega znanja, ki ga lahko prenese na naše najmlajše člane. Verjamem, da bodo naši najzvestejši privrženci pozdravili Cimetov prihod v klub, a tokrat v drugačni vlogi. Skupaj gremo naprej v nove zmage," je povedal športni direktor Olimpije Milenko Aćimović.

Galerija