© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.09.2024 18:10:44

Kakšno sporočilo za Olimpijo: ste videli, kaj v bundesligi počne njen naslednji tekmec v Evropi?!

Profimedia

Nogometaši Heidenheima so v drugem krogu nemškega državnega prvenstva zabeležili še drugo zmago. Tokrat so na domači zelenici prvi tekmeci slovenske Olimpije v konferenčni ligi premagali Augsburg s 4:0.

Še lani novinci med nemško elito so to sezono začeli odlično. V prvem krogu so v gosteh premagali St. Pauli z 2:0, tokrat pa so s 4:0 ugnali še Augsburg.

Odločitev o zmagovalcu je padla v prve pol ure, ko sta v deveti in 30. minuti zadela Paul Wanner in Leo Scienza. V drugem polčasu sta v 69. in 73. piko na i postavila še Adrian Beck in Maximilian Breunig.

Heidenheim je zavoljo boljše razlike med danimi in prejetimi goli zdaj na vrhu lestvice. Varovanci Franka Schmidta bodo 3. oktobra prvi tekmeci ljubljanske Olimpije v konferenčni ligi.

Heidenheim je na lestvici nemškega državnega prvenstva prehitel Leipzig slovenskih nogometašev Benjamina Šeška in Kevina Kampla. Oba sta se v soboto izkazala ob zmagi proti prvaku Bayerju iz Leverkusna s 3:2. Kampl je dosegel gol za znižanje na 1:2, Šeško pa je bil podajalec za izenačenje. Mož odločitve je bil Lois Openda, ki je zadel za popoln preobrat Leipziga.

Tretja ekipa s popolnim izkupičkom po dveh krogih je Bayern. Varovanci Vincenta Kompanyja so doma ugnali Freiburg z 2:0. V 38. minuti je z bele pike zadel Harry Kane, v drugem polčasu pa je za potrditev treh točk zadel še Thomas Müller v 78. minuti. Globoko v sodnikovem dodatku drugega polčasa je enajstmetrovko za Freiburg zapravil Lucas Höler.

V soboto sta Borussia Dortmund in Stuttgart osvojila le po točko. Dortmundčani so v gosteh odigrali remi brez zadetkov proti Werderju iz Bremna, Stuttgart pa je v zadnjih minutah ostal brez vseh treh točk in na domači zelenici posledično le remiziral proti Mainzu (3:3).

Gostujoči zmagi sta vknjižila Borussia Mönchengladbach in Wolfsburg. Prva je bila z 2:0 boljša od Bochuma, drugi pa je z enakim rezultatom premagal Holstein Kiel. Eintracht Frankfurt je bil s 3:1 boljši od Hoffenheima.

Že v petek je Union Berlin z 1:0 ugnal St. Pauli.