© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.08.2024 18:07:59

Joao Felix za sedem let v London

Profimedia

Chelsea še naprej zelo aktivno sodeluje na trgu. Danes je uradno potrdil prestop 24-letnega Portugalca Joaa Felixa iz madridskega Atletica, za katerega je sodeč po Transfermarktu odštel 52 milijonov evrov.

Chelsea, ki je pred kratkim Atleticu Jana Oblaka poslal vezista Conorja Gallagherja, je s Portugalcem podpisal sedemletno pogodbo. Felix je sicer za londonski klub kot posojen nogometaš igral že v drugi polovici sezone 2022/23.
Nazadnje je Atletico Felixa posodil Barceloni, za katero je na 44 tekmah dosegel 10 golov. "To je priložnost, da najdem svoj dom," je po prestopu v Chelsea dejal Felix. "Po dveh posojah sem potreboval stalno mesto. Ni boljšega zame, kot je Chelsea. To je popoln kraj, da se zablesti," je za klubsko spletno stran dodal Felix.
Chelsea je želel iz Atletica kupiti še napadalca Samuja Omorodiona, a je prestop padel v vodo. Je pa pripeljal številne nogometaše, med katerimi je za zdaj največ odštel za portugalskega krilnega igralca Pedra Neta. Zanj je Wolverhamptonu plačal 60 milijonov evrov.