© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.08.2024 07:16:23

Barcelona je novo špansko prvenstvo pod vodstvom novega trenerja začela, kot si je zamislila (video)

Profimedia

Barcelona je v prvem krogu španskega prvenstva v gosteh premagala Valencio z 2:1, Osasuna in Leganes sta igrala 1:1. Atletico slovenskega vratarja Jana Oblaka bo za uvod v sezono v ponedeljek gostoval pri Villarrealu.

Celta je bila v petek prva ekipa v novi sezoni la lige z zmago. Ekipa iz Viga je z 2:1 premagala Alaves, gola sta dosegla Williot Swedberg in Iago Aspas. Pred tem so se Athletic Bilbao in Getafe ter Betis in Girona na prvih tekmah v četrtek razšli z neodločenima izidoma 1:1, prav tako pa sta si točki razdelila Las Palmas in Sevilla na petkovi večerni tekmi (2:2). Na tem dvoboju sta padla dva avtogola, v svojo mrežo sta merila Tanguy Nianzou, ki je pomagal Las Palmasu, ter Alex Suarez, ki je zadel za Sevillo.
V soboto se je še tretja tekma, tokrat med Osasuno in enim od treh novincev v ligi Leganesom, končala z izidom 1:1, v večernem obračunu pa je Barcelona prvič nastopila na ligaški tekmi pod vodstvom novega stratega, nekdanjega nemškega selektorja Hansija Flicka. Po zadržanem začetku je Valencio premagala z 2:1.

Valencia je na domači Mestalli začela bolje in imela rahlo terensko premoč v prvem delu, ob koncu pa je navijače razveselil Hugo Duro. A prednosti Valencia ni odnesla v drugi polčas, v sodnikovem dodatku prvega je namreč zadel še zvezdnik gostov Robert Lewandowski. Isti igralec je nato poskrbel za preobrat takoj na začetku drugega dela, ko je v 48. minuti izkoristil enajstmetrovko.

Branilec naslova in sveži evropski superpokalni prvak Real Madrid bo začel v nedeljo na Majorki, ta dan bo še tekma Real Sociedad in Rayo Vallecano.

Krog se bo končal v ponedeljek z dvobojem lanskih drugoligašev Valladolid - Espanyol ter z obračunom med Oblakovim Atleticom na gostovanju pri Villarrealu.