© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.08.2024 13:10:31

Podrobnosti tresejo svet: Real in Vinicius zavrnila najvišjo ponudbo v zgodovini nogometa

Profimedia

Vinicius Jr. in madridski Real kljub astronomski ponudbi ostaja skupaj.

Zneski v svetu nogometa so že pred časom presegli vse meje razumnega. Od leta 2017 je najdražji nogometaš Neymar, za katerega je PSG Barceloni odštel 222 milijonov evrov, plače največjih zvezdnikov pa presegajo celo 100 milijonov evrov na sezono.

V zadnjih letih vse večjo vlogo v svetovnem nogometu igrajo Arabci, v savdsko ligo pa so zvabili kar nekaj zvenečih imen. Ronaldo igra za Al Nassr, Neymar za Al Hilal, Karim Benzema za Al Ittihad, seznam pa bi bil lahko bogatejši še za eno veliko ime. Lahko bi bil, a ne bo, ker tako Brazilca kot Reala številke niso premamile.

Investitorji iz Savdske Arabije so na naslov Reala poslali megalomansko ponudbo za Viniciusa Jr. Za Brazilca so pripravljeni odšteti več sto milijonov evrov, malo bolj konkretne pa so po poročanju španskih medijev zneski za Brazilca.

Ponujajo mu pet letno pogodbo, po kateri bi na sezono zaslužil 200 milijonov evrov oziroma 1 milijardo evrov za vse sezone skupaj. K temu bi lahko vsako leto prištel še določene bonuse, za nameček pa bi z investitorji iz Savdske Arabije podpisal še eno pogodbo, v zameno pa bi postal ambasador za svetovno prvenstvo 2034, ki ga bo gostila Savdska Arabija. Gre za desetletno pogodbo, znesek pa ostaja neznanka.