© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.05.2024 09:18:17

Škandalozen zaključek prvenstva v BiH! Končnega zmagovalca odločili sodniki?! Glejte, kaj se je dogajalo (video)

Nogometaši Borca iz Banjaluke so novi nogometni prvak nogometne premier lige v Bosni in Hercegovini, odločilna tekma, na kateri so potrdili naslov, pa je minila v znamenju kontroverznih odločitev.

Borac ima po predzadnjem 32. krogu bosansko-hercegovskega prvenstva nedosegljivih 78 točk, kar je pet več od drugouvrščenega Zrinjskega iz Mostarja, ki te razlike več ne more nadoknaditi. Ob koncu ponedeljkove tekme v Banjaluki je predsednik Nogometne zveze Bosne in Hercegovine Vico Zeljković predal zmagovalni pokal nogometašem Borca.

Borac je tako še tretjič v svoji zgodovini osvojil naslov prvaka. Rekorder je še vedno Zrinjski, ki je zmagal osemkrat, zadnji dve sezoni po vrsti pa osvojil naslov prvaka.

A ponedeljkova tekma proti Igmanu, ki se je končala s 4:3 v korist Borca, je bila polna kontroverznih odločitev in sodniških napak. Sodnik je med drugim dosodil neobstoječo enajstmetrovko. Na tekmi pa je prišlo do še nekaj spornih odločitev v režiji sodniške trojke iz Republike srbske v sestavi Aleksandar Njegomirović, Damir Lazić in Sreten Udovičić.

Prva sporna situacija na srečanju je bila enajstmetrovka za Borac pri vodstvu Igmana z 2:1. Napadalec Borca Jovo Lukić je brez kontakta padel mimo Amerja Dupovca ter izsilil enajstmetrovko.

Pri izidu 3:3 je gostujoči igralec Mirsad Ramić dosegel gol za vodstvo Igmana, a so ga sodniki razveljavili zaradi neobstoječega prepovedanega položaja. Na koncu je zmagoviti gol za Borac, za končnih 4:3, iz očitnega prepovedanega položaja dosegel Zoran Kvržić, a so sodniki to spregledali. Posnetek zadnjega gola za Borac, ki mu je prinesel naslov, si lahko ogledate spodaj.