© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.12.2023 10:34:27

Neymar v šoku: Njegov nekdanji klub na najnižji točki v zgodovini, navijači zažgali mesto! (video)

Profimedia

Brazilski velikan Santos je padel na najnižjo točko v svoji 111-letni zgodovini.

Palmeiras je v zadnjem krogu brazilskega nogometnega prvenstva še dvanajstič v klubski zgodovini osvojil naslov prvaka, ki si ga je praktično zagotovil že krog prej. Medtem pa je ikonski klub Santos, zibelka legendarnega Peleja, prvič v zgodovini izpadel v drugo ligo le malo pred obletnico smrti kralja nogometa (29. december).

Santos je na svoji zadnji prvenstveni tekmi sezone izgubil doma proti Fortalezi z 1:2 in tako zapečatil svojo usodo kot zadnja od štirih ekip, obsojenih na ligo B naslednje leto.

Tako sta v Braziliji le še Flamengo in Sao Paulo edina kluba, ki nista nikoli izpadla iz prvoligaške konkurence.

Dom Peleja in tudi zdajšnjega zvezdnika Neymarja, ki je izpad Santosa pospremil z jokajočimi čustvenčki na družabnem omrežju Instagram, je končal svojo bledo sezono na 17. mestu s 43 točkami, eno manj kot Bahia, ki se je izognila izpadu z zmago s 4:1 nad Atleticom Mineirom, in 27 manj od velikana Sao Paula Palmeirasa, ki je osvojil drugi zaporedni naslov lige.

neymar

Po neuspehu Santosa so tamkajšnje ulice zavzeli razočarani navijači, ki so po mestu naredili ogromno škodo, zažgali več avtomobilov in tudi izložb.

Gremio, v katerem blesti nekdanji zvezdnik Atletico Madrida in Barcelone Luis Suarez, je končal presenetljivo na drugem mestu z 68 točkami, zahvaljujoč golu urugvajskega strelca Suareza pri zmagi s 3:2 proti Fluminenseju.