© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.11.2023 21:30:20

V konferenčni ligi zmagi za Žuglja in Kramerja

glimt.no

Nogometaši v konferenčni ligi igrajo tekme 4. kroga. Klubi s slovenskimi igralci so na zgodnejših tekmah vpisali dve zmagi in neodločena izida. Solunski Paok, Eintracht Frankfurt in Viktoria Plzen pa so si priigrali izločilne boje.

V skupini D je Nino Žugelj z Bodö/Glimtom gostoval pri Bešiktašu in ga premagal z 2:1, pri čemer je oba gola za zmagovalce dosegel Faris Pemi Moumbagna. Novopečeni slovenski reprezentant je igral od 62. minute. Ob 21. uri se je v tej skupini začela še tekma Club Brugge - Lugano. Član slednjega je Žan Celar, ki pa zaradi poškodbe ne igra, v ekipi ni niti Abela Marca.
Varšavska Legia Blaža Kramerja je v skupini F z 2:0 ugnala Zrinjski. Oba gola so Poljaki, ki so prišli do tretje zmage, dosegli v prvem polčasu, Kramer pa je v igro vstopil v 76. minuti. 
V skupini G je Aberdeen Esterja Soklerja gostoval v Solunu pri Paoku ter iztržil svojo drugo točko za 2:2. To jim je prinesel izenačeujoči gol Jamieja McGratha v 70. minuti. Sokler je priložnost za igro dobil v 85. minuti. Dvoboj med HJK Helsinki in Eintrachtom iz Frankfurta je pričakovano pripadel Nemcem z 1:0. Tako Paok kot Eintrahct sta si zagotovila napredovanje v izločilne boje, tako kot tudi Viktoria Plzen in skupine C.
Spartak Trnava Adriana Zeljkovića in Mihe Kompana Breznika pa je v skupini H gostoval pri Nordsjaellandu. Dvoboj, na katerem je Zeljković igral celo tekmo, Kompan Breznik pa ni dobil priložnosti, se je končal z 1:1. Slovaki so tako vpisali prvo točko. Ob 21. uri Miha Zajc z vodilnim Fenerbahčejem gostuje pri Ludogorcu.