© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.09.2023 00:24:19

Balkanski malček postaja velikan? Poglejte, kaj bodo zgradili v tem majhnem mestecu (foto)

Nogometni klub Ballkani iz Kosova že drugič zapored igra v skupinskem delu konferenčne lige.

Medtem ko smo v njen zgodovinski prvi nastop v skupinskem delu enega od evropskih tekmovanj pospremili ljubljansko Olimpijo, Ballkani že drugič uživa v evropski jeseni. V mestecu Suva Reka po srbsko ali Suhareka po albansko, znanem tudi kot Therandë, bodo – opogumljeni zaradi vse boljših predstav tamkajšnjih nogometašev – zgradili super sodoben stadion, celo nekoliko večjega kot so Stožice – s 17.000 sedeži. To je precej več od števila prebivalcev v tem mestu v bližini Prizrena, v njem namreč živi 10.422 ljudi. Za primerjavo: približno toliko življa v Sloveniji premoreta Postojna ali Vrhnika.

Aktualni prvak Kosova bo do izgradnje novega objekta evropske tekme igral v Prištini, na stadionu Fadil Vokrri. V minuli sezoni je v konferenčni ligi nastopal v skupini s praško Slavijo, romunskim Clujem in turškim Sivassporjem. Tokrat bodo njegovi tekmeci Viktoria Plzen, zagrebški Dinamo in Astana. Ballkani je sinoči z 1:0 izgubil uvodno tekmo na Češkem.

Stadion v Suvi Reki bo zrasel objekt četrte Uefine kategorije. Gradnja se bo začela, čim bo zeleno luč prižgalo Ministrstvo za šport. Projekt je sicer na skicah videti fantastično, prav neverjetno moderno, finančnih ovir oziroma zadržkov glede izvedbe pa na Kosovem naj ne bi imeli ...

fc ballkani stadion