© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.08.2023 15:28:10

Bum! Dinamo ima novega trenerja! Na klop modrih iz Zagreba sedel nekdanji trener Maribora!

Profimedia

Dinamo je ekspresno našel naslednika Igorja Bišćana.

Hrvaški nogometni velikan Dinamo je po izpadu v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov proti AEK-u iz Aten danes odpustil trenerja Igorja Bišćana. Nekdanjega trenerja Olimpije so vodilni pri modrih iz Zagreba videli kot glavnega krivca za nesrečen izpad. 

Slabi dve uri po razhodu z Bišćanom pa so na Maksimirju že imenovali novega trenerja. V javnosti se je omenjalo nekaj imen, med drugim tudi ime zdajšnjega stratega Maribora Damirja Krznarja, toda novi trener Zagrebčanov je postal nekdanji trener šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov, Sergej Jakirović! 

sergej jakirovic maribor gw
Grega Wernig
Slednji je nazadnje vodil Rijeko, ki je blestela pod njegovo taktirko. Od borbe za izpad iz prve hrvaške lige je Jakirović v minuli sezoni Rijeko po prihodu iz Zrinjskega popeljal do četrtega mesta in kvalifikacij za konferenčno ligo. Rečani so v teh kvalifikacijah prišli do zadnjega kroga, kjer jih v četrtek čaka prva tekma s francoskim Lilleom. Še pred tem je osvojil naslov državnega prvaka BiH z Zrinjskim. Zdaj ga torej čaka največji izziv v dozdajšnji karieri, sedel je na klop hrvaškega nogometnega giganta, svojo prvo tekmo pa bo vodil v četrtek, ko Dinamo čaka prva tekma zadnjega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Sparti iz Prage.