© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.08.2023 07:46:11

Ni lepo igrati, če ... Perfekcionist Riera po zmagi ni bil najbolj vesel, lotil se je tudi stadiona v Stožicah!

Luka Vovk

Albert Riera kljub zmagi ni bil popolnoma zadovoljen s predstavo svojih varovancev.

Celjani so si pred povratno tekmo z Nemanom iz Grodnega priigrali minimalno zmago z 1:0. Dvoboj je bil zaradi zahtev Uefe odigran na največjem stadionu v državi, namesto na stadionu Z'dežele se je igralo v Stožicah.

"Moraš začeti počasi in začutiti nasprotnika, potem pa igrati in zabiti gol. Če samo brcaš žogo, ne bo šlo. Najboljše ekipe so superiorne, rad bi, da bi bili takšni tudi mi. Tokrat nismo bili takšna ekipa. Včasih je potrebno čakati. Ekipo pripravljam, da je superiorna, potem pridejo zmage. Prehitro smo želeli zmagati, zato smo nasprotniku dopustili, da je bila tekma odprta. Ne maram takšnih tekem. Raje igram nogomet," je po tekmi sedmi sili dejal trener Celja Albert Riera in spregovoril tudi o stadionu, ki je bil še v lanski sezoni njegov dom. 

"Dobro poznam ta stadion, poznam njegovo velikost, nisem pa prepoznal igrišča. V Ljubljani ni lepo igrati, če je v takem stanju, saj težko nadzoruješ žogo, a vemo, kakšna je situacija. Igrišče ni bilo v najboljšem stanju že po koncu prejšnje sezone, nato je sledila še reprezentanca. Sicer pa sem zdaj trener Celja in mislim le na to ekipo in te igralce. Sem profesionalec, osredotočen na svojo službo," je ob vrnitvi v Stožice dejal Riera.