© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.08.2023 21:32:49

Parižani pripeljali mladega zvezdnika za 80 milijonov evrov

Profimedia

Portugalski nogometni napadalec Goncalo Ramos je podpisal pogodbo s PSG na posojo do konca naslednje sezone z možnostjo odkupa, so danes sporočili iz francoskega prvaka. Dvaindvajsetletni veliki up portugalskega nogometa se v Pariz seli iz lizbonske Benfice, prestop pa je ocenjen na skupno 80 milijonov evrov.

Z odhodom Ramosa je trener Benfice Roger Schmidt izgubil enega najbolj učinkovitih igralcev. Ramos je v lanski sezoni dosegel 19 prvenstvenih golov.

Na svetovnem prvenstvu v Katarju je v osmini finala proti Švici iz prve enajsterice izrinil tudi prvega zvezdnika Cristiana Ronalda in nato dosegel tri zadetke za zmago s 6:1.

V videu, ki ga je na družbenih omrežjih objavil klub, se je oglasil Pauleta, nekdanji portugalski napadalec, ki je v petih sezonah za PSG dosegel 109 zadetkov in je za Mbappejem, Cavanijem, Ibrahimovićem in Neymarjem peti strelec v zgodovini Parižanov. "Zdaj si ti na vrsti, da spišeš zgodovino PSG-ja. Dobrodošel v naš klub," je svojemu rojaku spročil danes 50-letni Pauleta.

Ramos je osmi poletni novinec v taboru PSG in obliž na rane po odhodih Lionela Messija in Sergia Ramosa in negotovi situaciji glede Neymarja in Kyliana Mbappeja.


• Drama v francoski prestolnici! L'Equipe razkril, kako je Neymar šokiral Parižane