© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.07.2023 09:11:33

To odmeva! Dva pogoja, ki ju je postavil supertalent, da je šel k Realu namesto k Barci!

Se bodo navijači Barcelone tolkli po glavi?

To je vprašanje, ki si ga zastavlja ves nogometni svet, potem ko je 18-letni turški fenomen Arda Güler v zadnjem trenutku pustil na cedilu Barcelono in namesto z njo podpisal šestletno pogodbo z Realom. Barca je izvisela res tik pred zdajci, španski mediji pa razkrivajo dva ključna dejavnika, zaradi katerih si je Turek, ki so ga že oblačili v dres ponosa Katalonije, na koncu vendarle premislil, odšel v Madrid in tam postal novi diamant v kroni slovitega kraljevega kluba. 

Pod točko ena je Güler želel imeti zagotovilo, da ne bo ostal niti pol sezone pri Fenerbahčeju kot posojen nogometaš in da ga tudi ne bodo posodili nikamor drugam. Tako zaradi rosnih let kot zaradi finančnih težav, ob katerih bi Barci precej bolj odgovarjala registracija okrepitve januarja ali celo naslednjega junija, se je Barcelona močno nagibala k scenariju posojanja. Real je obljubil, da bo Turek takoj in v vseh pogledih član prvega moštva in da nikoli ne gre nikamor. 

Pod točko dve pa je Güler s svojimi svetovalci tudi želel, da ga v Madridu ne bi tlačili pregloboko v zvezno vrsto, temveč da bi o njem razmišljali kot o izrazito ofenzivno usmerjenemu nogometašu in bi ga razvijali v tej smeri. V telefonskem pogovoru mu je to zagotovil Carlo Ancelotti osebno in odločitev je padla.