© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.05.2023 23:06:22

Barcelonaaaaaaaa...! Barca potrdila naslov

Profimedia

Nogometaši Barcelone so s suvereno zmago na gostovanju pri Espanyolu v 34. krogu španskega prvenstva potrdili naslov državnih prvakov v letošnji sezoni. Danes so slavili s 4:2, pred drugouvrščenim madridskim Realom pa imajo štiri kroge pred koncem neulovljivih 14 točk naskoka.

Katalonci so že po dvajsetih minutah vodili z 2:0, po golih Roberta Lewandowskega in Alejandra Baldeja. Lewandowski je bil pet minut pred iztekom prvega polčasa natančen še drugič. Jules Kounde je v drugem delu povišal na 4:0.

Nogometaši blaugrane so se nato malenkost preveč sprostili in prejeli dva zadetka, strelca za domače sta bila Javi Puado in Joselu.

Za Barcelono je to 27. naslov državnih prvakov v zgodovini, več jih ima le kraljevi klub iz Madrida (35), in prvi po sezoni 2018/19.

Po današnji skromni predstavi in porazu proti zadnjeuvrščenemu Elcheju z 0:1 ima zdaj Atletico Madrid na tretjem mestu dve točki manj od mestnega tekmeca Reala. Za Elche, ki se bo od španske elite letos poslovil, je to bila šele četrta zmaga v tej sezoni. Edini gol je tokrat dosegel Fidel.

Na gostovanju je bila tokrat uspešna Sevilla, ki je z 3:0 premagala Real Valladolid. Vsi zadetki so padli v drugem polčasu, ko so zadeli Rafa Mir, Papu Gomez in Jesus Corona.

Uvodno današnjo tekmo je dobila Valencia. Ta je bila z 2:1 boljša od Celte Vigo. Za zgodnje vodstvo gostov je poskrbel Justin Kluivert, po uri igre je izenačil Haris Seferović, za zmago Valencie pa je zadel Alberto Mari dve minuti pred koncem.

Krog bosta v ponedeljek zaključila Real Betis in Rayo Vallecano.