© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
20.04.2023 18:49:32

Tu so fotke! Laporta v Ljubljani pri Čeferinu - glejte prizore, ki so zatresli Evropo (fotogalerija)

Profimedia

Odmevno srečanje predsednika Barcelone Joana Laporte in predsednika Uefe Aleksandra Čeferina v Sloveniji.

V zadnjih dneh in tednih je prihodnost katalonskega velikana močno odmevala v nogometnih krogih in medijih. Za nameček je Barcelona očitno vpletena v podkupovalno afero sodnikov in še vedno vztraja pri ustanovitvi zloglasne superlige. Seveda temu močno nasprotuje predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki je tudi v zelo odmevnem intervjuju za Ekipo SN priznal, da je Barcelona v velikih težavah. 

Na vprašanje, kako komentira celotno zadevo in kakšne so lahko posledice za Barco, je Čeferin takrat razkril: "Neposredno tega seveda ne morem komentirati iz dveh razlogov. Prvič, ker imamo neodvisno disciplinsko komisijo. In drugič, ker se s to zadevo nisem podrobno ukvarjal. Nekaj pa vendarle lahko rečem. Kolikor sem informiran, je stanje izjemno resno. Tako resno, da gre po moji oceni za eno najbolj resnih v nogometu, odkar sem vanj vpleten. Na ravni španske lige je zadeva seveda zastarala in ne more imeti tekmovalnih posledic, medtem ko potekajo postopki na ravni španskega civilnega tožilstva. Enako velja za Uefo, tudi pri nas ni nič zastaralo."

Kot vse kaže, je Laporta uvidel, kako resne so lahko težave in posledice za Barcelono, tako da je prišlo do zelo odmevnega srečanja obeh glavnih akterjev, in to kar v Sloveniji. Po naših informacijah je Laporta z zasebnim letalom iz Londona prispel na brniško letališče in ga okrog 18. ure tudi zapustil, kar je z ekskluzivnimi fotografijami ovekovečil tudi naš fotograf. Laporta je srečanje zapustil dobre volje, prav tako se je nasmejal. Nekaj minut pred njim pa je z Brnika poletelo tudi najeto letalo Aleksandra Čeferina v Ženevo. Prav tako po naših zelo zanesljivih informacijah sta se Laporta in Čeferin dobila nekje v Sloveniji, glavna tema pa sta bila sodniška podkupovalna afera in superliga.