© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.02.2023 13:36:20

Bo Arsenal po najbolj bizarni sodniški napaki ostal brez naslova?! To morate videti ... (foto + video)

Nekdanji angleški sodnik in zdajšnji vodja sodnikov v elitnem angleškem prvenstvu Howard Webb je po novih dveh velikih napakah pri določanju prepovedanega položaja na tekmah minulega vikenda sklical sestanek za vse sodnike v ligi.

Sodniški organ PGMOL je v nedeljo v izjavi potrdil, da je Webb navezal stik z Arsenalom in Brightonom ter priznal in pojasnil napake, storjene na njunih tekmah v soboto.

Video pomočnik sodnika (Var) Lee Mason na tekmi med Arsenalom in Brentfordom ni pogledal, ali je bil Ivan Toney pri izenačujočem golu v nedovoljenem položaju. Sodnik je namreč prepovedani položaj preveril v prvem delu akcije, nato pa 'pozabil' narisati črto v drugem delu akcije, kjer pa je bil prepovedani položaj v škodo Arsenala. Ta je na tej tekmi osvojil le točko, City pa se mu je z zmago že nevarno približal. Še bolj bi se lahko boj za naslov prvaka zapletel, ko se bosta vodilni ekipi premier ligi v sredo, 15. 2. pomerili med sabo.

Brightonov gol Pervisa Estupinana proti Crystal Palaceu pa je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, a le zato, ker so črte potegnili od napačnega igralca nasprotnikove ekipe. PGMOL sicer ni komentiral, ali bo Mason sodil prihodnji vikend v angleškem prvenstvu. Enkrat v letošnji sezoni ga že niso izbrali po tekmi 3. septembra, ko je takrat nepravilno razveljavil gol Newcastla proti Crystal Palaceu.

Webb meni, da je namen torkovega sestanka opredeliti napake minuli konec tedna, o njih razmisliti, jih pregledati in narediti korak naprej.