© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.01.2023 11:16:19

Se mu je 'skisalo'?! Osvojil je nogometni 'mundial', danes pa nag in pri -19 stopinjah v gorah! (foto, video)

Profimedia

Ekstremizem v pravem pomenu besede!

Kaj hitro se je poslovil od nogometa, pri 29. letih je kopačke obesil na klin in s tem šokiral vse, danes pa se vsi sprašujejo, ali se mu je malo 'skisalo'.

Nekdanji nemški reprezentant, ki je z elfom leta 2014 osvojil naslov svetovnega prvaka, dve leti prej pa se je z Nemčijo na evropskem prvenstvu osvojil bronasto kolajno, Andre Schürrle namreč živi povsem drugačno življenje, kot bi si mislili.

Nekdanji nogometaš in velik talent, ki je s Chelseajem osvojil tudi naslov v premier ligi, med drugim pa je igral tudi za Borussio Dortmund, pa Bayer Leverkusen, Mainz, Wolfsburg, Fulham in moskovski Spartak, je po nenadnem slovesu od nogometa ostal v športu, a zdaj na povsem drugačen način skrbi za svoje telo, da ostaja v formi.

Na Instagramu je šokiral vse, ko je objavil fotografije in posnetke, kako se praktično gol - brez majice in zgolj v čevljih, rokavicah, kapi in kratkih hlačah - v hudih zimskih razmerah vzpenja na zasneženo goro. Gre za ekstremni izziv.

"To je bila najtežja psihična in fizična stvar, kar sem jih kdaj naredil. V zadnjih minutah nisem ničesar več čutil, globoko sem se moral ozreti v sebe, da sem pot nadaljeval. Te izkušnje nikoli ne bom pozabil, na -19 stopinjah Celzija, s sunki vetra, ki ti s 100 km/h piha v obraz, močno sneženje in dež. Naučil sem se, da je moje telo veliko močnejše, kot sem predvideval. Ko v nekaj vložim um in dušo, lahko naredim vse," je nekdanji nogometaš zapisal na Instagramu.