© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.01.2023 11:52:41

Hrvaški zvezdnik pod plazom ostrih kritik! Česa takšnega še ni doživel! V finalu z Barcelono je ...

Profimedia

Luka Modrić je bil med tistimi galaktiki, ki so prejeli največ kritik.

Barcelona je v finalu španskega superpokala odčitala lekcijo velikim rivalom iz Madrida in z veliko zmago na el clasicu (3:1) prišla do prve lovorike v tem letu.

Kraljevi klub je do zadetka, s katerim mu je uspelo le nekoliko ublažiti boleč poraz, prišel v izdihljajih tekme, sicer pa je bila katalonska zasedba precej boljši nasprotnik. Za to je zaslužna predvsem mlada, a talentirana vezna linija Barcelone, ki ji najbolj izkušeni galaktiki niso uspeli slediti.

Blestel je komaj 18-letni Gavi, ki je vknjižil zadetek in dve asistenci. S slednjima je denimo že presegel Cristiana Ronalda, ki se je na 30 el clasicih podpisal pod eno samo asistenco, še precej bolj impresiven pa je glede na igralni položaj podatek, da se je Gavi hkrati tudi izenačil z dolgoletnim motorjem madridske ekipe Luko Modrićem (28 nastopov na el clasicih in dve asistenci).

Ravno hrvaški mojster nogometne igre je bil med tistimi galaktiki, ki so si za predstavo v finalu prislužili največ kritik. Da je bil povsem neviden in da v resnici ni pravi vse od konca svetovnega prvenstva v Katarju, je Modriću očitala tudi 'madridska' Marca.

Hrvat je že med finalom sicer tudi sam jasno razkril, kaj si misli o tej tekmi. Carlo Ancelotti je vidno izčrpanega Modrića na klop za rezervne igralce poklical v 65. minuti, sledila pa je jezna reakcija, ki ni skrivala razočaranja.

Za Real pravega časa za počitek ne bo; že v četrtek jih v okviru španskega kraljevega pokala čaka nov obračun z Villarrealom, ki jih je na svoji zelenici pred manj kot dvema tednoma že premagal.