© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.01.2023 09:21:41

Kakšna drama! Real po mukah v veliki finale, kar je po tekmi razkril Ancelotti pa je osupnilo vse!

Profimedia

Te dni v Savdski Arabiji poteka španski superpokal.

Savdska Arabija je te dni v središču pozornosti nogometnih navdušencev. Ne le zaradi Cristiana Ronalda, ki je pred dnevi podpisal za Al Nassr in še čaka na svoj prvi nastop, temveč tudi zaradi španskega superpokala, ki se igra v Rijadu. 

Na prvi polfinalni tekmi med madridskim Realom in Valencio se je napredovanja veselil kraljevi klub, ki je slavil po izvajanju enajstmetrovk, veliki junak tekme pa je postal belgijski vratar Thibaut Courtois. Real je sicer povedel v 39. minuti tekme, ko je z bele točke zadel Karim Benzema, na začetku drugega polčasa pa je zadel Lino in izenačil na 1:1. Do konca rednega dela nismo več videli zadetkov, prav tako ne pa tudi v podaljšku. Največ priložnosti je imel Vinicius Jr,. a je bil Gruzijev v golu Valencie uspešnejši.

Izvajanje enajstmetrovk je bilo v znamenju Reala, za katerega so zadeli Benzema, Modrić, Kroos in Asensio. Po koncu tekme pa je trener Carlo Ancelotti, ki razen zmage ni mogel biti zadovoljen z igro ekipe, vse presenetil z izjavo o tem, kdo je bil na vrsti kot morebitni peti strelec. "Ključ do uspeha so bile izkušnje. streljali so najbolj izkušeni nogometaši. Ti so streljali prvi, bili so najbolj hladnokrvni - Karim, Kroos, Modrić. Nato Asensio, ki ima izjemen strel. Zadnji bi bil Vinicius, a zanj je bolje, da sploh ni streljal," je nasmejal Ancelotti. 

Drugi polfinale bo na sporedu v četrtek ob 20. uri, pomerila se bosta Barcelona in Betis.