© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.12.2022 12:32:19

Livaković po norih predstavah v Katarju že prihodnji mesec novi član enega največjih klubov na svetu?!

Profimedia

Svetovno prvenstvo je v preteklosti marsikaterega nogometaša izstrelilo med zvezde. Tokrat se je to zgodilo hrvaškemu vratarju.

Če kakšen nogometni navdušenec pred svetovnim prvenstvom še ni slišal za hrvaškega vratarja Dominika Livakovića, se je to v teh dneh zagotovo spremenilo.

27-letni čuvaj mreže hrvaške izbrane vrste in zagrebškega Dinama je nase opozoril z odličnimi predstavami v skupinskem delu svetovnega prvenstva, še posebej pa je zablestel v izločilnih bojih, saj je Hrvaška po streljanju enajstmetrovk napredovala tako v osmini finala kot v četrtfinalu.

Na obeh tekmah je bil eden od junakov Livaković, s sijajnimi predstavami pa si je prislužil celo pozornost enega največjih nogometnih klubov na svetu. Člana Dinama spremlja veliki Bayern, ki se je po koncu prvenstva znašel v nepričakovanih težavah. Prvi vratar Manuel Neuer se je po razočaranju v Katarju želel sporstiti na turnem smučanju, pri tem pa si je zlomil nogo in že končal sezono.

Münhenčani iščejo novega vratarja, težava pa je tudi v tem, da je Neuerjeva zamenjava Alexander Nübel trenutno na posoji pri Monacu, vrnil pa se bo šele po koncu sezone. Oko naj bi tako vrgli kar na hrvaškega reprezentanta, ki ima pogodbo z Dinamom sklenjeno do junija leta 2024. Odškodnina naj bi znašala okoli 9 milijonov evrov, kar za Bayern ne bi smel biti prevelik zalogaj.