© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.11.2022 13:30:39

Nekoč je blestel pri Olimpiji, danes pa je glavni kandidat za trenerja tega velikana!

Domen Jančič

Velež je velikan bosansko-hercegovskega nogometa.

Pri klubu iz Mostarja so se odločili sporazumno prekiniti sodelovanje z Amarjem Osimom, tako da odgovorni zdaj mrzlično iščejo novega šefa strokovnega štaba. Poleg tega je iz tamkajšnjih medijev mogoče slišati, da se v klubu ubadajo tudi z zniževanjem stroškov.

Igralce in navijače seveda najbolj zanima, kdo bo sedel na vroči stolček. V povezavi z izpraznjenim mestom se omenja več imen, kot vse kaže pa ima največ možnosti, da postane glavni trener Veleža nekdanji nogometaš Olimpije Nedim Jusufbegović. Slednji je zeleno-beli dres ljubljanskega kluba nosil med letoma 2002 in 2005 (75 nastopov in 24 zadetkov v vseh tekmovanjih) in z njim osvojil pokal, trenutno pa je selektor izbrane vrste BiH do 17. leta starosti.

Danes 48-letni Jusufbegović je bil trener Veleža že leta 2013. Bo pa zaradi nižanja stroškov delo novega trenerja v Veležu zelo zahtevno, saj še ni znano, s kakšnim igralskim kadrom bo klub krenil v spomladanski del sezone. Trenutno je Velež s tekmo manj na šestem mestu prvenstvene lestvice (15 točk za vodilnim Zrinjskim), uvrstil pa se je tudi v osmino finala pokalnega tekmovanja.